Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: atklāj sezonu ar "Horizontu"

Didzis Bauers

2015. gada 17. aprīlis 16:05

70

Otrdien ar startu pie autobusa pieturas “Dzeņi” (3 kilometrus aiz Strautiņiem) sākās orientēšanās kluba „Alūksne/Ape” tradicionālās sacensības „Horizonts”, kuras šogad risināsies jau 31.reizi.

„Horizontā” paredzēti 15 posmi, kuros organizatori būs sagatavojuši sacensības dažādās vietās un interesantās distancēs.

“Pirmā sacensība bija interesantā vietā. Varbūt vēsais laiks patraucēja sasniegt apmeklējuma rekordus. Bet tāpat bija apmēram 70 dalībnieki. Starp viņiem bija arī pavisam mazi bērni, kuriem tie bija pirmie soļi meža distancēs. Bija dalībnieki no Balviem, Smiltenes, Gulbenes, Grundzāles. Mums ir jāpriecājas, ka Dievs mums ir devis šādu dabu: ar interesantiem dažādiem reljefiem no siliem līdz kārtīgiem kalniem. Daudzi brauc pie mums startēt, lai izbaudītu šīs sacensības. Žēl, ka mums nav sporta skolā trenera, kas varētu sagatavot augstvērtīgus sportistus, jo daba ir devusi pārējo. Kaut arī Edgars Bertuks nav trenējies sporta skolā, viņš tomēr ir sasniedzis pasaules virsotni. Mums ir tādas priekšrocības, kādu citur nav, tāpēc mēs dažkārt iegūstam tiesības rīkot lielas sacensības,” stāsta Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.    

Pirmajā posmā labākie: Aleksejs Solovjovs, Atis Kalējs, Inese Žīgure, Roberts Lejnieks, Vilnis Veļķeris,  Armands Vaičuls, Evita Zeile, Iveta Veļķere, Līga Vabulniece, Karīna Harkina, Kristers Eduards Usārs, Gunārs Auseklis, Ārija Bertuka, Reinis Rubins, Austris Kalniņš, Jūlija Katrīna Celenberga, Kristers Lārmanis, Marta Kalniņa.

Jāatzīmē, ka Lieldienu brīvdienās kopā ar kluba „Alūksne/Ape” orientieristiem gandrīz 30 dažāda vecuma Somijas izlases sportisti aizvadīja divus treniņus. Nākamais “Horizonta” posms paredzēts 21.aprīlī pie kempinga “Ziemeri” (Alūksne-Ziemeri 4.kilometrā).

Kategorijas