Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biedrība "Laimes kalve" mazos alūksniešus motivē mācīties

Tamāra Ulase

2015. gada 25. aprīlis 07:00

1051

Alūksnes pilsētas sākumskolas kolektīvs uzņēma biedrības "Laimes kalve" komandu, kas pusi dienas strādāja ar skolēniem, motivējot mācīties un skaidrojot saskarsmes pamatlikumus. Par to informē biedrības "Ceļš uz laimi" sabiedrisko attiecību speciāliste Vita Smiltiņa.

Viņa stāsta, ka visu trīs skolas ceturto klašu skolēni piedalījās lekcijās par saskarsmi, kuras laikā bērni rakstīja, kāda citu un sava rīcība viņiem patīk un no kādām būtu jāizvairās. Savukārt visu piekto un sesto klašu skolēni piedalījās lekcijās “Motivācija mācīties”. Tās laikā pusaudžiem izskaidroja, kādēļ ir jāmācās, kā sevi ieinteresēt un ko darīt, ja kādā mācību priekšmetā pēkšņi sāk neveikties.

"Pēc lekcijām "Laimes kalve" komanda piedāvāja īsu semināru skolotājiem un citiem skolas darbiniekiem. Tajā runāja par to, kā tikt galā ar nepabeigtiem darbiem, izvairīties no stresa un “pārdegšanas darbā”, par kontroli un tās izmantošanu darbā un mājās, par to kā pateikt “nē”, kad tas ir ļoti nepieciešams," skaidro V.Smiltiņa.

Kopumā deviņās lekcijās un skolotāju seminārā jaunas zināšanas ieguva vairāk kā 200 cilvēku.

V.Smiltiņa skaidro, ka biedrība “Laimes kalve" īsteno sociālo projektu “Ceļš uz laimi”, kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība veic izglītojošu darbu.

"Nepilna pusgada laikā lekcijas par kompetenci, saskarsmi, motivāciju mācīties un strādāt noklausījušies 618 izglītības, kultūras, probācijas un sociālo dienestu darbinieki un šo dienestu klienti, kā arī vairāk nekā 2000 skolēnu," papildina viņa.

Kategorijas