Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Estrāde kļūs košāka

Līga Vīksna

2015. gada 24. aprīlis 00:00

41

Alūksnes Pilssalas estrādē šobrīd notiek remonts, lai estrādes jaunās sezonas atklāšanas pasākumā maija beigās sagaidītu apmeklētājus jaunā veidolā.

Pārmaiņas piedzīvo pamazām
Alūksnes pilsētas tautas nama direktore Sanita Bērziņa stāsta, ka estrāde pārmaiņas piedzīvo pamazām – 2012.gadā izremontēja mākslinieku grimētavas telpas un labierīcības zem skatuves, kas bija kritiskā stāvoklī, pērn estrādei nomainīja jumta segumu, kas bija caurs kā siets, un salaboja skatītāju solus, šogad maina apšuvuma dēlīšus un atjauno elektroinstalāciju. Savukārt nākamgad kārta būs estrādes grīdai un pakāpieniem.
“Līdzekļi - 15 000 eiro - estrādes remontam bija paredzēti Alūksnes tautas nama šāgada budžetā. Līdzšinējā elektroinstalācija savu laiku bija nokalpojusi – reizēm pat izsisto vai izdegušo lampu vairs nebija, kur pieskrūvēt, jo dēlīši bija sapuvuši, deformējušies. Arī caurais jumts bija veicinājis skatuves griestu dēlīšu pūšanu. Tagad būs nomainīti apšuvuma dēlīši gan estrādes sienai, gan jumta pārkares daļai,” stāsta S.Bērziņa.

Tiks veidota mozaīka
Darbus veic Alūksnes uzņēmums “ACK būve”. Estrādes vizuālo projektu izstrādāja Alūksnes tautas nama māksliniecisks-noformētājs Gintars Čerbikovs. “Jumta pārkares daļa būs gaišākā krāsā nekā līdz šim, lai konstrukcija nebūtu tik smagnēja, masīva. Šobrīd ir diskusija par krāsu, kādā nokrāsota pārkare atbilstoši izvēlētajam krāsas kodam. Jāuzsver, ka tas vēl nav galīgais variants. Šobrīd visa pārkares daļa ir nokrāsota, bet augšējā mala vēl iegūs citu krāsojumu. To, kādā tonī tas būs, noteiks estrādes siena. Uz sienas no septiņu krāsu toņiem tiks veidota mozaīka – augšējo malu krāsos tādā tonī, kas vislabāk saskanēs ar izveidoto mozaīku,” skaidro S.Bērziņa.
Pilssalas estrāde ir vieta, kur iedzīvotāji nāk atpūsties, priecāties, kas arī ir pamatojums gaišo un košo krāsu izvēlei. Remontdarbi jāpabeidz līdz 20.maijam. Alūksnes Pilssalas estrādes atklāšanas pasākums būs 29.maijā. ◆

Kategorijas