Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biezpiena deserts

Vēsma Celma

2015. gada 24. aprīlis 00:00

3

Sastāvdaļas: 300 g konservētu ananasu, 300 g biezpiena, 1 citrons, 20 g želatīna, 2 ēdamkarotes pūdercukura, 3 olu baltumi, vaniļas cukurs vai esence pēc garšas, augļi dekorēšanai (pēc izvēles).
Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 150 ml aukstas ananasu sulas un uzbriedina, silda ūdens peldē, līdz želatīns izkusis, un ļauj nedaudz atdzist. Sajauc biezpienu ar citronu sulu (2 ēdamkarotes), smalki sarīvētu citrona miziņu, cukuru, vaniļas cukuru un ananasu gabaliņiem. Sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisa biezpiena masā. Pievieno ananasu sulu ar želatīnu un iemaisa. Pilda masu formā un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām. Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un dekorē ar augļiem un ogām. ◆

Kategorijas