Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina būt piesardzīgiem un ievērot elektrodrošības noteikumus piedaloties Lielajā talkā

Lai talka nedēļas nogalē paietu droši, AS „Sadales tīkls” aicina ikvienu būt uzmanīgam, ja talkas vieta atrodas elektrolīniju tuvumā, kā arī atgādināt saviem ģimenes locekļiem un citiem talkas dalībniekiem elektrodrošības pamatnoteikumus.

AS „Sadales tīkls’ atgādina, gan piedaloties talkā, gan strādājot uz lauka vai mežā ir jābūt uzmanīgiem un jāievēro elektrodrošība. Ja redzat uz zemes nokritušu elektrolīnijas vadu, nekādā gadījumā netuvojaties tam un brīdiniet arī citus talkas dalībniekus. Par radušos situāciju ziņojiet Valsts ugunsdzēsības  un glābšanas dienestam vai zvaniet uz AS „Sadales tīkls” diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404. Tāpat aicinām talkas laikā piepildītos atkritumu maisus nenovietot blakus elektrolīniju balstiem, lai nepieciešamības gadījumā neapgrūtinātu AS „Sadales tīkls” operatīvā dienesta darbu.

Tradicionāli Lielajā talkā iedzīvotāji uzkopj teritoriju arī ap savu mājokli, diemžēl neapdomīgi un neuzmanīgi pļaujot zāli vai griežot krūmus ar elektriskajiem darba rīkiem, palielinās risks savainot sevi vai gūt dzīvībai bīstamas  elektrotraumas. Pļaujot zālienu ar elektrisko pļāvēju vai griežot krūmus ar elektrisko krūmgriezi jāievēro elementāras drošības prasības.  Pirms darbu veikšanas vienmēr pārbaudiet gan elektrisko kabeli, gan instrumenta kontaktligzdas tehnisko stāvokli, tīriet pļāvēja vai krūmgrieža asmeni tikai tad, kad tas ir atvienots no elektriskā tīkla. Darbu laikā būtu vēlams izmantot apavus ar biezu gumijas zoli, bet ja veicot dārza darbus ir noticis elektriskā kabeļa bojājums, nekavējoties atslēdziet strāvas padevi tīklā. Dārza darbus ar elektriskajiem darbarīkiem veiciet tikai sausā laikā.

Aicinām ikvienu atgādināt bērniem un pārējiem ģimenes locekļiem elektrodrošības pamatnoteikumus, neatstāt bērnus bez uzraudzības un brīdināt par elektrības bīstamību! Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, lūdzam nekavējoties ziņot, zvanot uz AS „Sadales tīkls” klientu servisa bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

AS „Sadales tīkls” ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā un elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometri.

Kategorijas