Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lielā talka aprūpes centrā "Alūksne"

Aprūpes centrā „Alūksne’’ talkas dienā piedalījās darbinieki un fiziski spēcīgākie iemītnieki. Taču arī tie, kuri vecuma un citu iemeslu dēļ nevarēja iesaistīties darbos, ar labu vārdu atbalstīja talciniekus - tāpēc var teikt, ka talkas diena centrā bija saviļņojošs notikums, kurā dalību ņēma katrs pēc savām spējām.

Par talkas dienu tika runāts jau nedēļas sākumā, un tad arī tika izrunāti galvenie darāmie darbi, lai talkas reizē nav lieka kavēšanās. Vīri devās uz centra ābeļdārzu, kur kopā ar centra darbiniekiem Agru Andersoni, Andreju Bindemani un Valentīnu Apraksinu nozāģētu sausos zarus un aiznestu uz ugunskuru. Sievas kopā ar centra direktori Rasmu Mucenieci tīrīja centra apkārtni.

Darbu sākām no rīta un pēc pāris stundām jau varēja atliekt muguru un ar gandarījumu paskatīties uz padarīto. Drīz jau arī atskanēja centra direktores aicinājums uz karstām desiņām, kuras grilēja pārvaldnieks Aivars Tarass. Ar bērzu sulām garšoja ļoti labi.

Pēc sātīgās maltītes vīri vēl pakavējās lapenītē, bet direktore kopā ar centra darbinieci Santu Losevu iznēsāja desiņas pa istabām.

Kategorijas