Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Būs svētku reportiere

Diāna Lozko

2015. gada 30. aprīlis 00:00

22

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizētāji sadarbībā ar atbalstītāju - “Latvijas Mobilo Telefonu” īpašā konkursā izvēlējās piecus atraktīvus, komunikablus un zinātkārus žurnālistikas un sabiedrisko attiecību nozarē ieinteresētus bērnus un jauniešus – topošos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekus. Starp konkursa uzvarētājiem ir arī 18 gadus vecā alūksniete Elīna Sustenberga. Kopumā konkursā piedalījās 18 bērni un jaunieši no visas Latvijas.

Šie svētki ir kas ļoti nozīmīgs
Elīna stāsta, ka par reportieri kļuvusi gan tāpēc, ka prot uzfilmēt video un to samontēt, gan tāpēc, ka pavisam nejauši ienākusi prātā kāda ideja. “Tā kā iepriekš jau biju piedalījusies nometnēs, kur apmāca rīkoties ar kameru, statīvu un apstrādes programmām, nolēmu piedalīties. Šis konkurss tika izsludināts oficiālajā Dziesmu un deju svētku mājaslapā, reklamēts gan portālā “e-klase.lv”, gan sociālajos tīklos. Tā kā konkursa nolikumā bija rakstīts, ka jāiesniedz audiovizuāls pieteikums tēmai “Mana svētku vērtība”, nolēmu pieteikties, jo šie svētki man pašai ir kaut kas ļoti nozīmīgs un sirdij tuvs,” stāsta Elīna. Viņa jau 14 gadus dejo deju kolektīvā “Enku-Drenku”, un šī būs trešā reize, kad viņa arī kā dejotāja piedalīsies svētkos. “Nolēmu piedalīties, jo man vispār ļoti veicas konkursos, un vienmēr izmantoju iespēju. Esmu daudz ko laimējusi. Sākot ar kaķu barību un skaistumkopšanas produktiem un beidzot ar ceļojumu uz Briseli. Un tagad, kļūstot par reportieri, esmu ieguvusi savā īpašumā mobilo telefonu “Just5 blaster”, kā arī iegūšu savā īpašumā caurlaidi uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem un iespēju ciemoties “www.draugiem.lv”, “Radio 5LV”, “Chaula.tv” un daudz kur citur,” stāsta jauniete.
Katrs kadrs bija kā
improvizācija
Konkursā bija jāiesniedz ne vien video, bet arī anketa, kurā bija vairāk jāpastāsta par to, kas tad īsti konkursantam pašam šķiet šo svētku vērtība. “Katrs kadrs man bija kā improvizācija. Tagad tā padomājot, galaprodukts nemaz nesanāca tāds, kādu sākumā vēlējos. Filmējot video, ir jāuzņem papildu kadri - to nekad nevar būt par daudz! Es savā video neiekļāvu pat pusi, ko biju uzfilmējusi, bet vismaz bija, no kā izvēlēties. Video tapšanas laikā man mazliet palīdzēja arī mazā māsa,” stāsta Elīna. Video sagatavot viņai palīdzēja arī sava pieredze, piedaloties Dziesmu un deju svētkos. “Tā kā esmu bijusi gan uz iepriekšējiem skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem, gan uz pieaugušo Dziesmu un deju svētkiem, savas emocijas un viedoklis man jau ir radies - nebija grūti izdomāt ideju, pat improvizējot. Es nespēju iedomāties savu dzīvi bez dejošanas, esmu ar deju uzaugusi - tā ir mana ikdiena,” stāsta jauniete. ◆

Kategorijas