Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbols: Alūksnes komanda izcīna trešo vietu

Didzis Bauers

2015. gada 30. aprīlis 12:27

1032

Nedēļas nogalē Cēsīs tika izspēlēts Ziemeļvidzemes Sieviešu basketbola līgas 8.sezonas fināls.  Alūksnes komanda “KRK Vidzeme/Klondaika” izcīnīja trešo vietu.

Sezonas četras labākās komandas tikās divos pusfinālos. Pirmajā mūsu meitenes kā vājākās tikās ar turnīra uzvarētājām “Hope” un diemžēl zaudēja ar rezultātu 70:44. Taču cīņā par trešo vietu ar rezultātu 67:58 pārspēja “Moseņis” un izcīnīja trešo vietu. 
Pretinieces bija veiksmīgākas

“Šogad “top 4” komandas bija ļoti līdzvērtīgas un uzvarētāju nevarēja paredzēt, jo sezonas garumā visas komandas bija piedzīvojušas pa kādam zaudējumam. Regulāro turnīru mēs noslēdzam 4.vietā. Bija uzvaras pār sezonas līderēm, tāpēc klusībā cerējām, ka varbūt izdosies finālos tikt pie kādas medaļas. Pusfināla spēlē pret “Hopi” (Rīga) spēli uzsākām ļoti neveiksmīgi, bija daudz kļūdu, arī metienos neveicās, bet pretinieces realizēja savus metienus un nospēlēja precīzāk, vienubrīd panākot pat 30 punktu pārsvaru. Tomēr spēles vidū saņēmāmies, nepadevāmies un pārsvaru samazinājām: vienu brīdi pārsvars viņām bija tikai 9 punkti. Tomēr pretinieces bija veiksmīgākas spēles izskaņā un spēli pabeidza ar uzvaru. Rīgas komanda bija stiprāka, viņu uzvara nebija pārsteigums, jo favorītes viņas tomēr bija. Spēlē par 3.vietu tikāmies ar pagājušā gada čempionēm “Moseņis” (Rēzekne). Spēle bija ļoti līdzīga. Pirmo ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka “Moseņis”, iekrājot 6 punktu pārsvaru. Alūksnes meitenēm spēlējot agresīvi, Rēzeknes komanda tika pie iespējas daudz punktu gūt no soda metienu līnijas. Savukārt otro ceturtdaļu savā labā noslēdzām mēs, ar kopīgiem spēkiem gūstot 22 punktus un puslaikā ejot ar 4 punktu pārsvaru,” stāsta komandas spēlētāja Dina Vītola. 

Trešā un ceturtā ceturtdaļa bija ļoti līdzīgas, bet veiksme bija Alūksnes meiteņu pusē, un līdz ar to izcīnīta uzvara. “KRK Vidzeme/Klondaika” uzvaru kaldināja Jana Volcīte (14 punkti), Dina Vītola (12 punkti), Krista Raudiņa (12punkti), kopā gūstot pusi no komandas punktiem.

Komandā “KRK Vidzeme/Klondaika” spēlēja Dina Vītola, Jana Volcīte, Monta Sondore, Krista Raudiņa, Krista Ramane, Krista Blaua, Karīna Kica, Žanete Tomsone, Līga Tomsone, Madara Krauze, Nadežda Mieze, Līva Irbe, Lelde Jurģīte, Kristiāna Oto, Elīna Karaseva. Visa turnīra vērtīgākā spēlētāja - Madara Krauze, kura vidēji spēlē guva 22,3 punktus.

Kategorijas