Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Patriotiskās dzejas festivāla skolotājas un bibliotekāres viesojas Strasbūrā

Katru otro gadu Vidzemē tiek organizēts Patriotiskās dzejas festivāls. Pagājušajā gadā tas notika jau sesto reizi, nu jau skolotāji gatavo bērnus nākamajam festivālam. Šis unikālais notikums demonstrē, kā caur dzeju, dzejniekiem, grāmatām, emocionāliem brīžiem Lāčplēša dienas noskaņā var rosināt skolēnus un arī pieaugušos aizdomāties, kas ir patriotisms un latviskums. Saglabāt Dzimtenes mīlestību, nosargāt vēlmi dzīvot un strādāt TIKAI Latvijā un Latvijai - tā ir festivāla būtība.

Novērtējot šo darbu, skolotājas un bibliotekāres no dažādiem Vidzemes novadiem pēc Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules ielūguma 29. aprīlī  un 1. maijā piedalījās braucienā uz Strasbūru (Francija). Grupas plānā bija gan Eiropas Parlamenta apmeklējums, gan brīvais laiks, kas tika pavadīts, tuvāk iepazīstot pilsētu.


Strasbūrā grupa brauca ar kuģīti pa kanālu cauri pilsētai un apmeklēja botānisko dārzu. Bija tiešām interesanta pilsēta, jauka vecpilsēta un tās arhitektūra – tāda izteikta krāsainība. Ļoti patīkams iespaids par pilsētu pavasara kastaņu ziedos.


Eiropas Parlamentā mums bija iespēja paklausīties, par ko debatē deputāti no dažādām valstīm. Radās konkrētāks priekštats par to, kas un kā tur notiek.


Eiropas Parlamentā grupa kopā ar Ivetu no skatītāju balkona klausījās sēdi, kā arī tuvāk iepazinās ar deputātes ikdienas darbu, struktūru, pieredzi un to, kā ir mainījušies viņas uzskati, esot Parlamentā.


Iveta Grigule ir ļoti draudzīga un katram no grupas pievērsa uzmanību. Tiešām patīkams cilvēks. Arī vakarā, kad grupa kopā ar Ivetu vakariņoja, kopīgās sarunā Iveta dalījās ar dzīves atgadījumiem; bija ļoti patīkama gaisotne. Viss brauciens bija tiešām patīkams un mums arī bija ļoti jauka grupa. Paldies par to!

Kategorijas