Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nodziedāts godam!

Diāna Lozko

2015. gada 8. maijs 00:00

28

Alūksnes un Apes novadu vokālie ansambļi 2.maijā piedalījās skatēs Gulbenē, kurās guva labus reultātus.

Notiek divas ansambļu
skates
12 ansambļu konkurencē Alūk­snes, Balvu, Gulbenes, Jaunpiebalgas novadu sieviešu un jaukto vokālo ansambļu skatē augstāko punktu skaitu - 42,34 punktus - un I pakāpi ieguva Ilzes Briediņas vadītais Veclaicenes pagasta jauktais vokālais ansamblis. II pakāpi skatē ieguva Ritas Staunes vadītais Alsviķu pagasta kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis - 38,67 punkti, Tamāras Jakobsones vadītā Pededzes pagasta folkloras kopa, jauktais vokālais ansamblis “Labā oma” - 38,67 punkti, Olīvijas Jēģeres vadītais Ilzenes pagasta jauktais vokālaisansamblis “Olivers” - 38,17 punkti, Agitas Balodes vadītais Annas pagasta jauktais vokālais ansamblis “Tik un tā” - 35,67 punkti, Sanitas Gušas vadītais Malienas pagasta tautas nama jauktais vokālais ansamblis - 35,34 punkti.

Radās doma rīkot
kopēju skati
Šajā pašā dienā notika arī Alūksnes, Apes, Balvu, Gulbenes, Viļānu novadu senioru vokālo ansambļu skate. Tajā kopumā piedalījās 17 ansambļi. I.Briediņas vadītais Veclaicenes pagasta senioru vokālais ansamblis kopvērtējumā izcīnīja visaugstāko punktu skaitu – 43,92 punktus un I pakāpi. Ar 41,5 punktiem I pakāpi saņēma Irēnas Auziņas vadītais Virešu saieta nama senioru vokālais ansamblis “Melodija”, kā arī Sandras Oto vadītais Apes tautas nama senioru vokālais ansamblis “Dziesmas mūžs” (40,75 punkti). Savukārt II pakāpi ar 35,67 punktiem ieguva Indras Sadovņikovas vadītais Gaujienas tautas nama sieviešu senioru vokālais ansamblis “Lainva”.
I.Briediņa informē, ka šīgada skate nevirza uz kādiem tālākiem konkursiem, bet gan ir vienkārši savu spēju un repertuāra atrādīšana. “Varētu teikt, ka šī bija ikgadējā inventarizācija,” teic skates žūrijas loceklis Jānis Baltiņš.
Katru gadu ansambļu skates notikušas bijušā Alūksnes rajona robežās. “Roberts Liepiņš ir Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa virsdiriģents. Pagājušajā gadā pēc ansambļu skates radās doma, ka visi šie koru apriņķi varētu rīkot kopēju skati. To ieteica gan Jānis Baltiņš, gan Uldis Kokars, kā arī Roberts Liepiņš. Viņi visi trīs bija šīs idejas iniciatori,” stāsta I.Briediņa un uzsver, lai arī šoreiz skate notika Gulbenē, tā varētu nākamreiz notikt Alūksnē. “Ja vien turpināsies tāda pati tradīcija, kurā šie apriņķi būs kopā vienā skatē, tās būs ceļojošas skašu norišu vietas,” pauž I.Briediņa. Viņa atzīst, ka šādas skates palīdz redzēt vienam novadam otru un salīdzināt savu darbību. “Galvenais, ka ir labi un atsaucīgi dziedātāji, jo citādāk nekā jau nebūtu,” viņa uzsver. ◆

Kategorijas