Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motokross: Karro startēs arī Apē

Didzis Bauers

2015. gada 8. maijs 16:27

380

Pagājušās nedēļas nogalē motokrosa sacensībās pēc trīs mēnešu ilgas pauzes atgriezās Matīss Karro, kurš piedalījās sacensībās Latvijā un Anglijā.

Ir jāturpina trenēties
Valmierā norisinājās sezonas pirmais “Superkausa” posms. Izcīnot braucienos otro, trešo un pirmo vietu, Karro kopvērtējumā “MX Pro” klasē izcīnīja pirmo vietu. 

Anglijā Matīss, kurš startēja “Route 77 Energy MVR-D Honda” komandas sastāvā, trīs braucienu summā izcīnīja 39 punktus, kas kopvērtējumā deva septīto vietu.  

“Valmierā viss izdevās ļoti labi, jo visos trijos braucienos iznāca izcīnīt “Top 3” vietas, bet pēdējā braucienā pat sanāca uzvarēt, par ko biju īpaši priecīgs. Pēc sacensībām Anglijā komanda atzina, ka rezultāts ir labs, bet pats ar šo rezultātu neesmu apmierināts, jo gribējās finišēt “Top 5”. Taču konkurence bija ļoti sīva, tāpēc viegli nebija. Ir jāturpina trenēties, lai jau nākamajā posmā varu atgriezties “Top 3”,” saka Matīss.

„Vaidavas kauss” Apē  – jau pēc nedēļas
Nākamās sacīkstes Matīsam, kurš startēs “MX Moduls” komandā, būs 17.maijā Apē, kur jau 42.reizi notiks “Vaidavas Kausa” izcīņa. “Ceru visus savus fanus un atbalstītājus redzēt Apē. Šīs ir sacensības, kurās startēšu pēc vairāku gadu pārtraukumu. Tiekamies trasē!” saka Matīss.

Apes Arvīda Levana vārdā nosauktā mototrase šogad piedzīvos vairākas izmaiņas. Sportistiem būs jaunumi gan lielajā trasē, gan “Zelta Mopēda” un “MiniMX” klašu mazajā trasē, savukārt mehāniķi priecāsies par paplašināto motociklu mazgātavu. Kā pēdējos gados ierasts, par “Vaidavas Kausiem” cīnīsies “MX1”, “MX2”, “Blakusvāģu”, “Senioru”, “Mini MX” un šogad arī “Amatieru 30+” klašu sportisti. Notiks arī mopēdistu un skatītāju iecienītā „Zelta mopēda” balvas izcīņa.

Šogad būs pirmais „Vaidavas Kauss”, kad mototrasē nebūs klāt pāragri šo pasauli  pametušā Gundara Levana, kurš bija viens no šo sacensību pamatlicējiem. Tieši “Zelta mopēda” standarta klasē turpmāk tiks izcīnīts viņa piemiņai veltīts ceļojošais kauss.

Kategorijas