Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mazpulku vadītāji viesojas Eiropas Parlamentā

Anna Kaiva

2015. gada 14. maijs 12:06

381

Saulītē neizcelti un iespējams pat, daudzu nepamanīti, darbojas bērmu un jauniešu organizācija Mazpulki visā Latvijā, apvienojot čaklākos un darbīgākos dalībniekus.

Galvenā mazpulku ideja ir mazpulku dalībniekiem iemācīt saprast, ka, strādājot lauksaimniecībā un mājsaimniecībā, audzējot dažādus augus un dzīvniekus, vērojot to attīstību, redzot savus sasniegumus un materiālos ieguvumus, cilvēks aug, attīstās un izveidojas stiprs miesā un garā.


Pēc deputātes Ivetas Grigules ielūguma pašas mazpulku saknes, 33 visilgāk nostrādājušie vadītāji no visas Latvijas, no 4.līdz 6.maijam apmeklēja Briseli (Beļģija). Grupas plānā bija gan Eiropas Parlamenta apmeklējums, gan brīvais laiks, lai tuvāk redzētu pašu pilsētu.


Grupas dalībnieks Jānis Bērtiņš no Ziemeru mazpulka par braucienu ir priecīgs un salīdzina to ar projekta “Seniori māca jaunos” braucienu uz Šveici pirms četriem gadiem. Briseles brauciens esot bijis īsāks, taču svarīgāks - “ar globālāku skatu uz visu, kas notiek mūsu pasaulē. Tas ir arī ļoti vajadzīgs, dzīvojot tālā nostūrī kā Alūksnes novada Malienā,” teic Jānis, kurš Mazpulkos darbojas jau 18 gadus. Viņš saka: no Mazpulkiem aiziet nevar, tas ir savādāk kā parastais darbs. Cita atmosfēra un ar šiem cilvēkiem kopā strādāts jau aptuveni 16 gadus. “Sirdi izārstēju, visu izārstēju, tikai Mazpulkus neizārstēja!”


Briseles braucienā grupai bija brīvais laiks, ko katrs izvēlējās pavadīt pēc saviem ieskatiem. Zīmēšanas un darbmācības skolotājs Jānis Bērtiņš izvēlējās doties uz miniatūru parku “Mini Eiropa”, kur redzamas reprodukcijas no dažādu pilsētu pieminekļiem un raksturīgākajām ēkām. “Mazpulkā agrāk bija projekts “Vīzija par manu pagastu”, kur mēs gatavojām līdzīgas mazas pirtiņas, skolas, baznīciņas.. Un šeit es redzēju veselu Eiropu!” stāsta Jānis.


Otrajā dienā grupa apmeklēja Eiropas Parlamentu, kur bija neliela lekcija par Parlamenta darbību, tās vadītājiem un citām aktualitātēm, deputātes Ivetas Grigules uzruna un atskats uz jaunākajiem notikumiem pēdējo nedēļu laikā.


Pēc Eiropas Parlamenta apmeklējuma grupa kopā ar deputāti devās vakariņās, kur, dziedot latviešu dziesmas, tika pavadīts sirsnīgs un visus saliedējošs laiks.


“Ar tādu labu bagāžu es atgriezos mājās un sākšu īstenot savu projektu par metodisko kabinetu. Ar jauniem spēkiem un jaunu skatienu. Jo šeit varēja redzēt daudz ko – kā ir sasniegts un kas ir sasniegts.”


Kategorijas