Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Viesi novērtē labi

Diāna Lozko

2015. gada 15. maijs 00:00

928

Anitas Harju vadītā vasaras māja “Jaunvosi” šomēnes saņēmusi kādu īpašu apbalvojumu.

Īstu tūristu ir maz
Brīvdienu māja “Jaunvosi” viesnīcu meklēšanas mājas lapā “www.booking.com” ir atrodama jau kopš 2012.gada. Ar tās paldzību Alūksnes un Apes novados var atrast 18 viesu namus un naktsmītnes. Šogad viesu nams “Jaunvosi” ieguvis apmeklētāju atzinību par 2014.gadu - viesu namu tīkls piešķīris “Jaunvosiem” 8,8 balles.
“Šis apbalvojums apliecina, ka mūsu darbinieki nodrošina viesiem labu nakšņošanu, un atzinība ir novērtējums šīm pūlēm,” saka A.Harju. Viņa stāsta, ka līdz ar viesu namu tīkla piedāvātājām iespējām arī viņas vadīto brīvdienu māju var vieglāk atrast.
Pārsvarā viesu namā viesojas viesi no Latvijas, kā arī Krievijas. “Pie mums ilgstoši uzturas arī dažādi strādnieki, kuri, piemēram, remontē ceļus vai būvē kaut ko. Uz tūristiem vien viesu namam noturēties būtu grūti. Tādu īstu tūristu ir maz, tiesa, vasarā vairāk ceļo ģimenes,” atzīst A.Harju.

Malku licis cepeškrāsnī
Ar viesiem bijuši dažādi kuriozi un ir bijuši gadījumi, kad tipiskāki pilsētnieki jautā, vai šajā viesu namā būs pieejams ūdens. “Daudzi pat nezina, kas tad īsti ir lauki, un ir bijis tā, ka cilvēks attopas pie Siguldas, zvana un jautā, vai būs ūdens. Es gan tad nereti jokoju, ka te cilvēki nemazgājas peļķēs un nestaigā tikai pufaikās,” smej A.Harju. Kādam citam pilsētniekam gadījies vēl kāds kuriozs, kad pašam nācies kurināt virtuvē krāsni - cilvēks malku licis cepeškrāsnī. “Ir bijuši visādi gadījumi, kuri izbrīna,” stāsta A.Harju.
Viesu nama uzturēšana prasa finansiālus ieguldījumus, un A.Harju atzīst, ka nopelnītā nauda ir jāizlieto viesu nama uzlabošanā. “Tad vajag krāsni pārbūvēt, tad boileru mainīt, skursteņi jāpārmūrē, dziļurbuma akā jāpērk sūknis. Tās visas ir it kā nepamanāmas lietas, kurās ir jāiegulda,” stāsta A.Harju. Viņa jūt gandarījumu par tiem cilvēkiem, kuri šeit viesojas, un viesu novērtējumu parāda ne tikai jauniegūtais apbalvojums, bet arī pašu viesu atkārtota ierašanās “Jaunvosos” atkal un atkal. ◆

Kategorijas