Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Florbols: aizvien labāki rezultāti

Diāna Lozko

2015. gada 15. maijs 16:39

425

Sporta kluba “Alūksne”  komanda “Pelikāni” Kocēnu florbola čempionātā regulārajās spēlēs pārliecinoši ierindojusies līderu pozīcijā. Tagad komandai atliek vien gaidīt rezultātus, kuri noteiks viņu pretiniekus “play off” spēlē, kas notiks drīzumā.

Vienas dienas florbola turnīrā – 1.vieta
Kopumā Kocēnu čempionātā bija jāizspēlē 16 spēles. No šīm spēlēm “Pelikāniem” ir gūtas 12 uzvaras. “Pelikānu” spēlētājs Renārs Teters-Teterovskis informē, ka zaudētas vien 4 spēles.

Pagājušās nedēļas nogalē komanda izcīnījusi 1.vietu un uzvarētāju kausu vienas dienas florbola turnīrā Ilzenē.

“Uz sacensībām aizbraucām kopā tikai septiņi spēlētāji. Pretī bija pat 13 spēlētāji, bet tomēr izcīnījām uzvaru. Ne vienmēr uz spēlēm var tikt visi spēlētāji, taču prieks, ka mūsu ģimenes ir atsaucīgas. Pārsvarā komandā spēlē ģimenes cilvēki, un arī jaunākajai paaudzei ir jau savi fanu krekli, vēl tikai atliek uz tiem uzdrukāt “Pelikānu” logo,” viņš stāsta.

Trūkst spēlētāju vecumā no 16 līdz 20 gadiem
R.Teters-Teterovskis atzīst, ka komanda “Pelikāni” ir fiziski ātra komanda, taču tai pietrūkst tehnikas, kuru var iegūt ar pieredzi. “Spēlējam jau ceturto sezonu. Kocēnu čempionāta organizators teica, ka esam viena no visātrākajām komandām. Mums pat nav sava trenera, jo drīzāk spēlējam paši savam priekam. Tikai pirmos četrus mēnešus trenējamies pie bortiem, bet iepriekš treniņi notika bez bortiem, un tā ir pavisam citādāka treniņu kvalitāte,” viņš saka.

R.Teters-Teterovskis atzīst, ka izjūt jauniešu trūkumu florbolā. Ir pietiekami daudz jauno un vecāko spēlētāju, bet trūkst spēlētāju vecumā no 16 līdz 20 gadiem.

“Daudzi jaunieši piedalās gan džudo, gan spēlē basketbolu un tiek uz florbola treniņiem tikai reizi nedēļā. Protams, mums galvenais ir uzspēlēt, bet būtu prieks, ja florbolu pieteiktos spēlēt arī vairāk jauniešu,” viņš teic.

Sestdien un svētdien “Pelikāni” dosies uz Robežkausa izcīņu Valkā. “Tas mums ir izaicinājuma kauss, jo “Pelikāni” pirmo reizi piedalīsies Robežkausa spēlēs. Kopumā tajās piedalīsies 16 komandas no Igaunijas, Somijas, Krievijas un Latvijas,” stāsta R.Teters-Teterovskis.

Kategorijas