Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gatavojas vasaras "Plēsējam"

Diāna Lozko

2015. gada 17. maijs 07:00

384

Alūksnes ezerā 6.jūnijā notiks spiningošanas sacensības “Alūksnes vasaras “Plēsējs 2015””, kuras katru gadu rīko Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “Alja”.

Parasti sacensības pulcē apmēram 50 dalībnieku ne tikai no Alūksnes, bet arī no Apes, Gulbenes, Balviem, Smiltenes, Siguldas, Limbažiem un Rīgas. Bet jau vasarā Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “Alja” rīkos informatīvu pasākumu par ekoloģisko stāvokli Alūksnes ezerā.

Komandu veido divi cilvēki
Reģistrācija sacensībām notiks Pilssalas ielā 10 no pulksten 5.30 līdz 6.30. Aģentūras “Alja” direktors Māris Lietuvietis informē, ka sacensības notiks komandu konkurencē un komandu veido divi cilvēki. Komandu skaits nav ierobežots. Dalībnieki netiek dalīti vecuma un dzimuma grupās, kā arī sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte. Dalības maksa – 20 eiro no komandas.

Uz vērtēšanu no komandas tiks nodoti ne vairāk kā 10 asari, kuru garums nebūs mazāks par 20 centimetriem un kopējais svars uz vienu komandas dalībnieku nepārsniedz 5 kilogramus, ne vairāk kā 6 līdakas garumā no 55 centimetriem (kopējais līdaku skaits uz vienu komandas dalībnieku nepārsniedz 3 līdakas), un ne vairāk kā 6 zandarti garumā no 50 centimetriem (kopējais zandartu skaits uz vienu komandas dalībnieku nepārsniedz 3 zandartus).

Vērtēts tiks noķerto zivju kopējais svars, atbilstoši ekipāžas noķerto asaru svaru reizinot ar 2, zandartu svaru reizinot ar 1,5 un summējot ar līdaku svaru. Sacensību laikā laivas nedrīkstēs tuvoties cita citai tuvāk par 50 metriem. Bez tiesneša atļaujas sacensību laikā laivu pamest ir aizliegts. Jāņem vērā, ka nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums.

Notiks informatīvs pasākums
M.Lietuvietis informē, ka jūnija beigās vai jūlija sākumā projektā par sabiedrības informēšanu par Alūksnes ezera ekoloģisko stāvokli un klimata izmaiņām notiks informatīvs pasākums. Pasākuma laikā vasarā notiks kontrolzveja ar tīkliem un zinātnieki no zivīm ņems paraugus. “Tas, visticamāk, notiks Pilssalā, un ikviens interesents varēs nākt un skatīties,” stāsta M.Lietuvietis.

Sīkākai informācijai par šo un turpmākajiem pasākumiem var sekot līdzi pašvaldības aģentūras “Alja” mājaslapā “www.aluksnesezers.lv”.

Kategorijas