Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tūrisma rallijā startē 93 komandas

Evita Brokāne

2015. gada 19. maijs 00:00

0

Arī šogad, ieskandinot aktīvo tūrisma sezonu mūsu novadā, pagājušajā sestdienā notika tūrisma rallijs. Kopumā tūrisma rallijam šogad bija pieteikusies 101 komanda, bet uz starta izgāja 93 komandas. Starp tām bija gan mūsu pašu novada komandas – kopskaitā 30, gan arī dalībnieki no citām Latvijas vietām. Tūrisma rallijs “Gulbja ligzdu meklējot”, ko organizēja pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” sadarbībā ar tūrisma portālu “www.atputasbazes.lv”, šogad notika jau otro reizi, un arī šogad tā norises vieta bija tikai un vienīgi mūsu novads. Dalībnieki startēja no Gulbenes kultūras centra un devās braucienā pa visu novadu, apmeklējot 28 kontrolpunktus, kuros bija jāveic dažnedažādi uzdevumi, piemēram, jātīra ķiploki, jāietin papīrīšos konfektes “Gotiņa”, jāatpazīst koku sugas, jāatpazīst zirglietas, jāveic šķēršļu joslas, jāpilda gan praktiski, gan arī teorētiski uzdevumi. Kontrolpunktos izpildot uzdevumus, tūrisma rallija dalībnieki saņēma punktus, ko saskaitot kopā tika noteikti uzvarētāji. Papildu punktus varēja saņemt par mājas darbu – pašu rokām izgatavoto bānīti. Tieši tādēļ sestdien no rīta kultūras centrā veidojās skaista un interesanta izstāde. Dalībnieki bija tiešām centušies – ļāvušies fantāzijas lidojumam un bānīti veidojuši no visdažādākajiem materiāliem. Mūsu Gulbenes-Alūksnes bānītis izstādei ieguva 88 dažādus bānīšus.          
Evita Brokāne

(Turpinās no 1.lappuses)

Piedalās jau otro reizi
Bija arī komandas, kas šogad rallijā piedalījās jau otro reizi. Otro gadu tūrisma rallijā piedalījās arī Lizuma seniori. “Mums ļoti patika pērn, tāpēc nolēmām piedalīties arī šogad. Mūsu galvenais mērķis ir vairāk redzēt, gūt labas emocijas, baudījumu sev un atpūsties,” stāstīja Elvīra Birkova no Lizuma komandas “Izredzētie”. Sigita Freimane, kas pārstāvēja komandu “Letiņi” no Jaunpils novada, mūsu novadā tūrisma rallijā arī bija jau otro gadu, bet kopumā viņai šis jau bija sestais tūrisma rallijs. Kā viņa pati atzina, tā ir tradīcija Latvijas apceļošanā. Šādi rodas iespēja aizbraukt uz dažādām Latvija vietām, kur varbūt citādi nemaz neaizbrauktu. Mūsu novadā Sigitai paticis, jo šeit esot daudz skaistu vietu, ko redzēt. Tūrisma rallija dalībnieki jau otro gadu bija arī Gulbenes komandas “Draiskie flokši” un “A kur jābrauc”. Gan vienas, gan otras komandas dalībnieki atzina, ka tā ir patīkama atpūta un arī iespēja iepazīt tuvāk mūsu pašu novadu, viesoties vietās, kur vēl līdz šim nav būts. Agrita Brūniņa no “Draiskajiem flokšiem” vērtēja, ka šis ir jauks un pozitīvs piedzīvojums. Kādas Rīgas komandas pārstāves stāstīja, ka viņas ir pirmajā tūrisma rallijā Gulbenē. Viena meitene gan iepriekš viesojusies Gulbenē citā sakarā. Lai arī būts šeit, viņa atzina, ka atkal varējusi uzzināt kaut ko jaunu, noteikti būšot iespēja arī pastāstīt un aicināt citus uz šejieni. Šai komandai ļoti paticis, ka Gulbenes novada saimniecībās un objektos sagaidījuši ļoti pozitīvi, sirsnīgi un darbīgi cilvēki, jo, kā uzsvēra dalībnieces, uzņemot viesus, tas ir pats svarīgākais.

Uzvarētāji - šoreiz vietējie
1.vietu, saskaitot kopā punktus, šogad izcīnīja mūsu pašu novada komanda “Schwanenburg” - Dzerkaļu ģimene. Katrs komandas dalībnieks balvā saņēma dāvanu karti 60 eiro vērtībā no “Biļešu paradīzes”, kā arī dāvanu karti 100 eiro vērtībā no portāla “atputasbazes.lv”. 2.vietu tikai ar trīs punktu starpību ieguva komanda “Veiksme” no Rīgas, 3.vieta - komandai “Kāzinieki C2 K2” no Apes. Arī daudzas citas komandas saņēma balvas dažādās nominācijās. Balvas tām bija sagādājuši mūsu novada objektu un saimniecību īpašnieki. Visiem dalībniekiem arī šogad bija jānovērtē objekti. Šogad titulu “Gulbja ligzda 2015” ar lielu balsu pārsvaru ieguva “Pirtslietu darbnīca”. Īpaša atzinība tika izteikta arī saimniecībām “Purmalas”, “Purenes”, “Ozoli 1”, Jāņa Brektes memoriālā māja “Saulieši”.

Apmierināti un labi
atpūtušies
“Man šķiet, ka visi bija apmierināti un labi atpūtušies! Viskuplākā komanda bija no Sveķu internātpamatskolas, kā arī Lizuma senioru komanda “Izredzētie”. Prieks, ka pašam jaunākajam rallija dalībniekam bija tikai divi mēneši, tas nozīmē, ka nav nekādu šķēršļu, lai piedalītos gan pavisam mazi, gan arī dalībnieki jau sirmā vecumā. Gulbenes amatnieku biedrība visiem dalībniekiem lika Latvijas kartē piešūt pogu vietā, no kurienes viņi nāk. Šī karte paliks par piemiņu, lai atcerētos, cik plaši pārstāvēts bija rallija dalībnieku pulks. Tālākie rallija dalībnieki bija no Usmas. Pārsteidzoši, ka šogad gandrīz visas komandas bija izbraukušas visus kontrolpunktus,” stāsta aģentūras direktore Iveta Kovtuņenko. “Lielu paldies sakām visiem objektu un saimniecību īpašniekiem, kuri iesaistījās tūrisma rallijā, paldies atpūtas kompleksam “Lācītes”, kas uzņēma visus noslēguma pasākumā! Milzīgs paldies par palīdzību organizēšanā Rankas pagasta pārvaldei un pārvaldniekam Mārim Jansonam! Pateicamies visiem, kas piedalījās, atbalstīja un bija kopā ar mums! Visi mūsu novada objekti šajos divos gados ir iepazīti. Nākamgad tūrisma sezonas atklāšana būs piedzīvojumiem bagāta diena ar laivošanu!” ◆                                                                                                                                                 

Kategorijas