Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nedēļas nogalē – motokross

Evita Brokāne

2015. gada 19. maijs 00:00

0

Ikviens motokrosa līdzjutējs šajās brīvdienās – 23. un 24.maijā - tiek aicināts just līdzi motosportistu cīņām Staru mototrasē, kur šajās divās dienās norisināsies Latvijas kausa, Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta blakusvāģiem un “kvadri Pro” klases otrais posms.
Abās dienās trasē dosies 27 dažādas motociklu klases. Sestdien varēs vērot cīņas “MX iesācēju”, “kvadri iesācēju”, “kvadri amatieru, “kvadri junioru”, “kvadri veterānu”, “kvadri dāmu”, “MX 125”, dāmu, “kvadri Pro”, “MX 50 Rūķi”, “MX50”, “kvadri 50 Rūķi”, “kvadri 50”, “kvadri 100”, “kvadri 200”, “MX65” un bērnu blakusvāģu klasē, savukārt svētdien sacentīsies “A16+”, “A25+”, “A30+”, senioru, veterānu, “MX2”, “MX1”, “MX85”, blakusvāģu un blakusvāģu veterānu klases sportisti. Sestdien finālbraucieni sāksies pulksten 9.45, svētdien – pulksten 11.05. Katrā dienā paredzēta visu šajā dienā startējušo klašu uzvarētāju apbalvošana. Sacensību organizators Intars Sabulis stāsta, ka Staros sacensībās varētu startēt vairāk nekā 200 sportisti. Sacensībās startēs gan mūsu pašu vietējie un Latvijas sportisti, kā arī sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Somijas, iespējams, arī Krievijas un Baltkrievijas. Jau šobrīd sportisti izrāda lielu interesi par treniņiem Staru trasē. Diendienā trenējas vietējie sportisti, brauc trenēties arī, piemēram, sportisti no Igaunijas. I.Sabulis stāsta, ka īpaši lielu interesi par treniņiem izrāda blakusvāģu un kvadriciklu klases sportisti. Organizators ir pārliecināts, ka cīņas trasē būs spraigas un interesantas.
Arī līdzjutējiem būs iespēja ne tikai baudīt sacensības, bet pašiem iemēģināt spēkus jau tradicionālajā skatītāju skrējienā kalnā, kur uzvarētājiem tiek pasniegtas īpašas balvas. Trases malā, kā ierasts, darbosies arī fanu telts, kas atrakcijās aicina iesaistīties kā lielus, tā mazus. ◆

Kategorijas