Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labiekārtos skvēru pie baznīcas

Līga Vīksna

2015. gada 22. maijs 00:00

6

Alūksnē šovasar labiekārtos skvēru pilsētas centrā, kas atrodas starp Alūksnes evaņģēliski luterisko baznīcu un Brūža ielu.
“Blakus esošajās Brūža, Parka un Dzirnavu ielās ir veikta rekonstrukcija, arī tautas nama rekonstrukcija drīz būs pabeigta, tādēļ arī šo skvēru nepieciešams atjaunot un labiekārtot. Šobrīd skvērā celiņu virziens ir tāds, ka veido paralēlu kustību ar Brūža ielu – tas nav nepieciešams, tādēļ ir iecere celiņu virzienu mainīt, veidojot celiņus puslokā, kas noslēgsies pie Brūža ielas gājēju celiņa. Tādējādi tiks atvieglota gājēju kustība un skvērs kļūs pieejamāks iedzīvotājiem atpūtai. Šajā skvērā bieži var redzēt māmiņas ar bērniem, suņu saimniekus pastaigājamies ar suņiem,”  stāsta Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitekte Laura Ozoliņa.
Viņa norāda, ka skvēra celiņus nobruģēs, izvietos soliņus, atkritumu tvertnes, paredzēts arī papildināt esošos stādījumus, lai norobežotu zaļo zonu no ielas, veikt apzaļumošanu. Skvēra labiekārtošanai no Alūksnes novada domes budžeta atvēlēs 11 540 eiro. Zeme, kur skvērs atrodas, ir piekritīga Alūksnes novada pašvaldībai.
Deputāts Modris Lazdekalns jautāja, vai vienā skvērā sadzīvos māmiņas ar maziem bērniem un saimnieki ar suņiem, rosinot tomēr nodalīt, lai mazinātu iespējamo bīstamību. Domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers atzina, ka viņam bijusi diskusija ar kādu jauno māmiņu, kura ierosinājusi pašvaldībai noteikt: pastaigu laikā pa pilsētu suņiem ir jābūt uzpurņiem. Pašvaldības Juridiskās nodaļas vadītāja Aiva Egle norādīja – jau šobrīd Ministru kabineta noteikumi tam nosaka regulējumu, tāpat kā Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi paredz, ka sunim jābūt uzpurnim pastaigas laikā Alūksnes pilsētas, ciemu centros, kā arī parkos un skvēros. “Tā kā tas ir tikai kontroles jautājums,” atzina A.Egle. ◆

Kategorijas