Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes mototrase pārbauda veiksmi, meistarību un tehniku

Diāna Lozko

2015. gada 22. maijs 00:00

16

Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē aizritējusi 42. “Vaidavas  kausa” izcīņa, kura pulcēja dalībniekus no piecām valstīm. Neiztrūka arī “Zelta mopēds” , kur “Motoklubs Ape” uzvarēja komandu vērtējumā.

Pēc septiņu gadu
pārtraukuma
Motokluba “Ape” preses sekretāre Astra Binde informē, ka sacensības sākās ar piemiņas brīdi  Gundaram Levanam - vienam no “Vaidavas kausa” veidotājiem un  “Zelta mopēda” sacensību atjaunotājiem Latvijā.
Savu pirmo lielo “Vaidavas kausu”  MX1 klasē, uzvarot abos braucienos, ieguva kalsnavietis Dāvis Ivanovs (“MX Moduls”). Igaunis Gerts Krestinovs izcīnīja 2.vietu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Matīss Karro (“MX Moduls”). “Esmu priecīgs atkal startēt Apē! Paldies visiem, it sevišķi Apes puišiem, kas sagatavoja trasi!” saka M.Karro. Kristers Kovgers no Alūksnes (“Dako Ziemeļvidzeme”) izcīnīja 11.vietu. MX2 klasē laureātu trijniekā iekļuva Kārlis Sabulis, Andis Valts un igaunis Jans Jakobsons. Gaujienietis Vairis Aļeksējevs (“Dako Ziemeļvidzeme”) ierindojās 4.vietā, bet gaujienietim Austrim Silauniekam (“MK Ape”) sacensības sarežģītajā trasē diemžēl beidzās ar traumu. Lielajā Klētskalna tramplīnā tālāko lēciena rezultātu uzrādīja Dāvis Līvs, “tāllidojumā” sasniedzot 48 metru atzīmi.

Tehnika neļāva iesaistīties cīņā
“Mini MX” sacensībā visu goda pjedestālu aizņēma igauņi - Martins Lepiks, Juss Maidla un Targo Tintso, kurš finišēja, uzkrītot uz elektroniskā reģistratora. 5.vietu izcīnīja apenietis Guntis Lakstīgala (“Motoklubs Ape”). ”Esmu nedaudz vīlies, jo biju mērķējis augstāk, bet diemžēl pirmajā braucienā, cīnoties par 3.vietu, sanāca kritiens, bet otrajā pārkarsa un vairs nedarbojās sajūgs,” viņš saka. G.Lakstīgalam kvalifikācijas braucienā izdevās iekļūt ātrāko sportistu trijniekā. Viņa komandas biedram Emīlam tehnikas problēmu dēļ izdevās veikt tikai vienu sacensību braucienu, rezultātā - 13.vieta. Tehnikas problēmas jau kvalifikācijas braucienā neļāva iesaistīties tālākā cīņā par “Vaidavas kausu” pērnā gada uzvarētājam mājiniekam Raivim Levanam.
Blakusvāģiem deviņu ekipāžu konkurencē uzvarēja igauņi G.Gordejevs/M.Mills (“Redmoto”). Gaujieniešu brāļu Jāņa un Pētera Jegorovu ekipāža kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu, kaut arī otrajā braucienā viņi bija trešie.

Apes trase vienmēr
interesanta
“Vaidavas kausā” startēja arī “Senioru” un “A30+” klases motokrosisti. “Senioru” vērtējumā triumfēja Raivo Freibergs. 2.vieta gan abos braucienos, gan kopvērtējumā - alūksnietim Jurijam Kovgeram (“Dako Ziemeļvidzeme”). Viņš ar pārtraukumiem startē jau 21.sezonu un gatavo tehniku gan sev, gan dēlam Kristeram. “Apes trase vienmēr bijusi interesanta. Šoreiz laika apstākļi un trases segums braukšanai bija ideāli, arī saīsinātais aplis bija labāks, jo braucām tuvāk skatītājiem,” viņš saka. 3.vietā - Jānis Mironovs. Šajā klasē startēja arī  “Motokluba Ape” pārstāvji brāļi Dzintars un Valdis Medņi.
“A30+” klasē veiksmīgākais bija Ronalds Baldiņš, otrais - Mareks Lavrovs, 3.vietā - Aleksandrs Sazanavecs no Baltkrievijas.

Apbalvotas visas trīs
ekipāžas
Vairāk nekā 70 dažāda vecuma braucēji, puse no viņiem - apenieši un alūksnieši, piedalījās aizraujošajā “Zelta mopēda” balvas izcīņā. Mopēdu “Standarta” klasē 44 dalībnieku konkurencē, apsteidzot savus komandas biedrus Aināru Karro un Regnāru Gabranovu, uzvarēja Toms Leitis (“MK Ape”), kurš ieguva arī Gundara Levana ceļojošo piemiņas balvu.
“Sporta” klasē uzvaru ar tēva Aināra aizdoto mopēdu izcīnīja M.Karro, trešais - Ingus Bērziņš (abi no “Motokluba Ape”).
Divātrumu mopēdu klasē uzvarēja Kristaps Duks (“MK Ape”). Arī šajā klasē cīnījās A.Karro – 4.vieta. 6.vietā - Vilmārs Zaķis, kurš, tāpat kā Ilgonis Karro, ļoti daudz darba ieguldījis, palīdzot sagatavot startam apeniešu mopēdus.
Tika apbalvotas arī visas trīs mopēdu blakusvāģu ekipāžas no “Motokluba Ape”: Ralfs Raipalis/Ritvars Repuls un brāļi Arturs un Oskars Zaķi, kā arī pirmoreiz “Vaidavas kausā” startējušie atraktīvie Mārtiņš Vītolnieks un Roberts Voropajevs.
Visi rezultāti apskatāmi mājaslapā: http://www.mylaps.com/en/events/1139504. ◆

Kategorijas