Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trofi reids: gūst labus rezultātus Madonā un Igaunijā

Diāna Lozko

2015. gada 22. maijs 08:39

336

Latvijas Trofi reidu čempionāta 1.posmā “Ape TEAM” ekipāža Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons savā klasē izcīnīja 1.vietu, bet pagājušajā nedēļas nogalē viņi cīnījās par uzvaru Igaunijā.“Sākumā gāja ļoti labi, jo bijām sagatavojuši tehniku un viss bija labi. Spējām cīnīties ar igauņiem, kuriem tehnika naudas izteiksmē ir stipri dārgāka nekā mums. Cīnījāmies par iekļūšanu trijniekā, taču brauciena laikā nolauzām priekšējo riteni tādā vietā, kur nekad nebijām domājuši, ka ritens varētu lūzt. Tā mūsu reālā cīņa par godalgotajām vietām beidzās un 18 ekipāžu konkurencē palikām astotie,” stāsta Ģ.Gailītis. Šajā pašā klasē 10.vietā ierindojās “Ape TEAM” ekipāža, kurā brauc Mairis Jurka, Jānis Palkavnieks un Mārtiņš Apsītis. ET1 klasē 25 ekipāžu konkurencē “Ape TEAM” ekipāža Kristaps Raipalis, Kārlis Dauškans un Edgars Rēdelis ierindojās 8.vietā.

Ģ.Gailītis atzīst, ka igauņi trofi reidā ir līmeni augstāk par latviešiem gan sacensību organizēšanā, gan arī automašīnu ziņā. “Šīs bija smagas, bet baudāmas sacensības,” teic Ģ.Gailītis. Nākamās sacensības notiks īsi pirms Jāņiem Rugājos. Pēc tam ekipāža dosies atkal sevi pierādīt uz dažādām sacensībām Igaunijā.

Savukārt aprīlī Madonas pusē norisinājās Latvijas Trofi reidu čempionāta 1.posms. Uz starta līnijas stājās 70 tehnikas vienības, bet Apes novadu sacensībās “Latgales kauss 2015” (iepriekš zināms kā “Dubļu ērglis”) pārstāvēja piecas komandas. LAK2 klasē (“Lielais ērglis”) pārliecinoši uzvaru izcīnīja “Ape TEAM” ekipāža Ģ.Gailītis un E.Miķelsons. 3.vietā ierindojās “Ape TEAM” ekipāža M.Jurka, J.Palkavnieks un M.Apsītis. 3.vietu LAK1 klasē (“Mazais ērglis”) izcīnīja “Ape TEAM” ekipāža K.Raipalis, K.Dauškans un E.Rēdelis.


Kategorijas