Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gājēju tilts vēl nav atvērts kustībai

Līga Vīksna

2015. gada 29. maijs 00:00

2207

Konstrukciju ziņā Alūksnes jaunā gājēju tilta būvniecība pār Alūksnes ezeru ir pabeigta, bet tas joprojām ir būvniecības stadijā un nav nodots ekspluatācijā.

Svētdien Alūksnes Pilssalā bija daudz cilvēku, liela interese bija arī par jauno tiltu. Piekļuve tam ar metāla žogu bija norobežota tikai no Pilssalas puses, bet tāpat žogs bija nocelts malā. No Tempļakalna ielas puses piekļuve vispār nebija norobežota, tādēļ pa tiltu gāja gan kājām, gan ar velosipēdiem un pat motociklu, lai gan pat uz Pilssalas stadionu drīkst iet tikai kājām vai braukt ar velosipēdu.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis piekrīt – nav pareizi, ka jau tagad staigā pa tiltu, jo tas nav vēl nodots ekspluatācijā. “Atbildīgajiem darbiniekiem un strādniekiem ir pateikts, ka nedrīkst ļaut cilvēkiem vēl staigāt pa tiltu. Šobrīd par tiltu un drošību pie tā atbild būvnieki. Novada pašvaldības tilts būs pēc nodošanas ekspluatācijā. Šonedēļ abās tilta pusēs ir uzlikts žogs un aizlieguma zīmes – ja kāds līdīs caur žogu, tā būs viņa paša atbildība,” saka A.Dukulis.
Tilta būvniecību veica SIA “Tilts” no Daugavpils, koka daļas un bruģa klājumu veido SIA “ACK būve” no Alūksnes. Teritoriju labiekārtos SIA “Ceļinieks 2010” par 23 269,66  eiro. Tilta galā uz Pilssalas veiks bruģēšanas darbus, izvietos soliņus, bet pie Tempļa kalna izveidos tikai noejas. “Pilssalā teritorija pie tilta tiks veidota saskaņā ar Pilssalas attīstības plānu, kas paredz perspektīvā ap visu Pilssalu izveidot kājāmgājēju taku. Vēl veiks arī apzaļumošanas darbus. Savukārt SIA “ACK būve” ir uzdots nomainīt vairākus iebūvētos dēļus ar izteiktām zaru vietām. Visas koka detaļas ir impregnētas,” saka A.Dukulis.
SIA “ACK būve” valdes priekšsēdētājs Agris Svars norāda - koka konstrukciju darbi jau ir pabeigti, nomainīti arī zarainie dēļi. “Mūsu uzņēmuma strādnieki šonedēļ vienā tilta galā veica akmens bruģa ieklāšanu, otrā – betona bruģa ieklāšanu,” saka A.Svars. ◆

Kategorijas