Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Moto piedzīvojumu kluba "apPasaule" konkurss visiem Latvijas iedzīvotājiem

Arita Krūze

2015. gada 29. maijs 11:03

111

Divi moto piedzīvojumu kluba „apPasaule” biedri 2015. gada 19. februārī uzsāka trīs mēnešus garu moto-ekspedīciju pāri visam Āfrikas kontinentam. Tas bija ne tikai piedzīvojumu meklējums, bet īpaša ekspedīcija un tautas diplomātijas misija. Latvijas vārds un tēls ar šo dēkaiņu starpniecību tika vests cauri daudzām Āfrikas valstīm, kurās mūsu valstij nav diplomātiskās pārstāvniecības. Lai labāk izpildītu šo misiju, ceļotāji vēlējās saņemt ceļa karti un uzdevumu no nākotnes „ārlietu ministriem”, proti, no Latvijas skolniekiem. Tādēļ braucēju pārstāvētais klubs „apPasaule” sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu Ministriju noorganizēja konkursu „Atved man Āfriku”, kas ļāva Latvijas skolu jauniešiem pastarpinātā veidā aktīvi piedalīties šajā misijā un padziļināti izpētīt Āfrikas kontinentu, meklējot iespējamo starpvalstu sadarbību, ekspedīcijas dalībniekiem sagatavojot ceļojuma laikā izpildāmus uzdevumus un iesakot apmeklēšanas vērtus maršruta punktus.

Vēlamies teikt milzu paldies visiem čaklajiem Latvijas skolēniem, kuri piedalījās mūsu konkursā, ko izsludinājām pirms ekspedīcijas uzsākšanas. Tas bija lieliski! Esam pabijuši daudzās jūsu ieteiktajās vietās un pildījuši interesantos uzdevumus. Tas mūsu ceļojumam piešķīra īpašu garšu! Stāstu par mūsu piedzīvojumiem varat lasīt www.2wheels2capes.wordpress.com/category/lat/ un bildes aplūkot www.flickr.com/photos/129640182@N02/albums, bet detalizēti par uzdevumu izpildi atskaitāmies  www.2wheels2capes.tumblr.com/.

Vēršamies pie jums ar ziņu, ka mūsu ekspedīcija nav beigusies! No 15. jūnija līdz 3. jūlijam turpināsim ceļu pāri Eiropai uz tās tālāko ziemeļu punktu - Nordkapu. Maršrutā dosimies cauri Venēcijai, Minhenei, Cīrihei, Frankfurtei, Ķelnei, Hamburgai, Kopenhāgenai, Stokholmai, Tromso un līdz Nordkapam.

Aicinām iesaistīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju un piedalīties mūsu maršruta tapšanā – īpaši vēlamies atrast vietas, lietas un cilvēkus mūsu maršrutā, kam ir kāda nozīmīga saikne ar Āfriku. Piemēram, pasaules slavenais arhitekts Gustavs Eifelis ir projektējis arī Mozambikas galvaspilsētas Maputu dzelzceļa staciju, bet iespējams, ka bez Parīzes arī citviet Eiropā ir atrodamas viņa projektētas būves. Varbūt vēl kāda dzelzceļa stacija? Daudzi Āfrikas vēsturiskie dārgumi ir nonākuši Eiropas muzejos. Iespējams, ka kāds no tiem ir tieši mūsu ceļā un ar kaut ko īpaši izceļas? Un visbeidzot - daudzi Āfrikas dzīvnieki, tajā skaitā apdraudēto sugu pārstāvji, pašlaik mīt arī Eiropas zoodārzos. Varbūt ir kāds, kurš būtu ievērības cienīgs? Jāatzīst, ka zvēru pasauli mums pārlieku bagātīgi Āfrikā neizdevās aplūkot. Priecāsimies arī par jebkurām citām neordinārām idejām un uzdevumiem.

Dodoties ekspedīcijā, vērtēsim visas idejas, atlasīsim interesantākās un labāko ideju autorus apbalvosim pēc atgriešanās Latvijā!












Līdz 13. jūnijam aicinām savas idejas sūtīt uz e-pastu lelde@twowheels.lv, tās arī publicēsim mūsu facebook lapā https://www.facebook.com/2wheels2capes?fref=nf .

Ar sveicieniem,

Mārtiņš & Andžs

Kategorijas