Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedāvā jaunus suvenīrus

Līga Vīksna

2015. gada 5. jūnijs 00:00

13

Alūksnes novadam līdz ar jauno tūrisma sezonu ir vairāki jauni suvenīri – sērkociņu kastītes ar magnētu, piezīmju lapiņas ar magnētu, bumbas ar lietusmēteļiem, pildspalvas ar spiedogu viedtālruņiem un citi.

Suvenīru klāstu katru gadu papildina
Alūksnes novada pašvaldības tūrisma informācijas speciālists Aigars Ribušs stāsta - tūrisma informācijas centrā visu laiku ir pieejami suvenīri, bet pirms jaunās sezonas to klāstu katru gadu papildina. “Šāgada jaunums ir sērkociņu kastītes, kurām vienā pusē ir Alūksnes objektu attēls, otrā – magnēts piestiprināšanai pie kādas virsmas. Jaunums ir magnēts ar Alūksnes objektu attēliem kopā ar piezīmju lapiņām, ko var, piemēram, piestiprināt pie ledusskapja, lai veidotu iepirkumu sarakstu. Jaunums ir neliela plastmasas bumba ar lietusmēteli – atslēgas vai somas piekariņš, ko var atvērt un kurā iekšā var glabāt lietusmēteli,” saka A.Ribušs. Ir pieejami arī keramiķa Uģa Puzuļa veidotie māla suvenīri ar magnētu – Katrīnas ratu ritenis, rotonda. Ir krūzīšu paliktnīši ar novada attēliem, jaunas pildspalvas ar Alūksnes simboliku, kas aprīkotas ar īpašu spiedogu viedtālruņu izmantošanai. Jaunums ir arī ekopildspalvas, kuras rotā Alūksnes novada šāgada devīze “Sirds uzzied Alūksnē”, un grafīta zīmuļi, kas izgatavoti no videi draudzīga materiāla,” saka A.Ribušs.

Popularizē vietējo
mājražotāju produkciju
Pieejama arī Alūksnes novada suvenīrmonēta. A.Ribušs atzīst – to biežāk iegādājas kolekcionāri vai kā dāvanu nozīmīgos svētkos. Ir arī malēniešu gaismas maiss – svečturis, apspēlējot stāstu par to, kā savulaik malēnieši ar maisiem gaismu nesuši un, kad tas apnicis, izgudrojuši spuldzīti. No šīs nedēļas centrā pieejamas arī ilzenietes Santas Meleces zāļu tējas un sīrupi imunitātes stiprināšanai, tādējādi popularizējot vietējo mājražotāju produkciju. “Daudzus tūristus interesē, ko mūsu novadā ražo, kādas ir apskates saimniecības, tādēļ piedāvāsim viņu produkciju. Alūksnē nav daudz vietu, kur iegādāties novada suvenīrus. Kad pie jaunā ugunsnovērošanas torņa atvērs namiņu, arī tur būs pieejami suvenīri,” atklāj A.Ribušs.
Informāciju par Alūksnes novada tūrisma informācijas centru, suvenīriem var gūt arī jaunajā mājaslapā internetā “www.visitaluksne.lv”, kas tapusi pēc starptautiski pazīstama standarta. ◆

Kategorijas