Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudo: noskaidro stiprākos

Didzis Bauers

2015. gada 5. jūnijs 17:11

774

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes BJSS angārā norisinājās VI atklātais Alūksnes novada kauss džudo cīņā.

Šis ir sestais turnīrs pēc kārtas, kas tiek rīkots saviem audzēkņiem. Šogad gan tas bija atklātais turnīrs, lai interesantāk būtu cīnīties. Piedalījās 62 Alūksnes BJSS džudisti un 24 sportisti no džudo kluba “Sigulda”.

Mūsu angārs ir par mazu
“Mēs gan nereklamējām turnīru pa visu valsti, bet piedāvājām konkrētam  vienam klubam no Siguldas, jo tur treneris Ivo Alksnis ir no Alūksnes - mūsu sporta skolas bijušais audzēknis. Tāpēc mēs ielūdzām viņa klubu ciemos pie mums. Vēl bija doma no Veru (Igaunija) uzaicināt klubu, bet mūsu angārs ir par mazu un būtu jāņem lielāka zāle. Nākamgad sacensības rīkosim E.Glika Alūk­snes Valsts ģimnāzijas zālē, tad aicināsim arī igauņus, jo viņi ļoti gribēja, bet nācās pieklājīgi atteikt. Šoreiz mums bija 86 dalībnieki - maksimālais dalībnieku skaits uz diviem tatami,” stāsta džudo treneris Aivars Mālnieks.  

Šajās sacensībās bija trīs vecuma grupas, bet tās vēl tika sadalītas pēc meistarības. Jaunākā grupa cīnījās pēc mazliet atvieglotiem noteikumiem. Daudziem mazajiem šīs bija pirmās sacensības gan mūsējiem, gan ciemiņiem no Siguldas. Jaunākajā vecuma grupā uz tatami izgāja 31 jaunais censonis. Labākie: Māris Balandis, Martins Līvs, Marks Mateuss, Raitis Rinaldo Čavars un Keita Līdace-Dobroļubova.

No 39 dalībniekiem vidējā vecuma grupā labākie: Roberts Purs, Gundars Svilāns, Artūrs Krajevičs, Roberts Javorskis, Ņikita Bilinčuks, Nikolajs Rakovs, Māris Sedlenieks un Lelde Čerbikova, Monta Melzoba, Beāte Pore.

Starp pieaugušākajiem cīkstoņiem labākie: Aleksandrs Skuja, Artūrs Rainiks, Edijs Sadovņikovs, Oskars Bēniņš.

Novada dome ir sākusi atbalstīt
“Mūsējiem 19 kļuva par čempioniem visās grupās. Lai arī no Siguldas bija daudz dalībnieku, viņiem tikai 7 čempioni. Viņiem vēl jāpiestrādā, lai ar mūsējiem cīnītos. Siguldiešiem bija atbraukuši līdzi daudzi vecāki, kuri ļoti brīnījās par tik labi noorganizētu turnīru, bija ļoti apmierināti. Treneris bija priecīgs par pasniegto pārsteiguma balvu kausu. Novada dome ir sākusi labāk atbalstīt jaunos sportistus. Jāpateicas domei par finansējumu šim turnīram un par balvām - par sasniegumiem Latvijas čempionātā pirmo reiz apbalvoja 14 un 16 gadus vecus bērnus. Finansējums deva iespēju apbalvot visus dalībniekus, pat tos, kuriem tik labi neveicās, ar diplomiem un medaļām. Tā tāda motivācija nākotnei,” saka treneris.

Alūksnes novada dome ir iedalījusi naudu džudo nometnēm visiem Alūksnes džudistiem, kas būs nedēļu augustā.

“Dome ir segusi samaksu par pusdienām, lai bērni starp treniņiem var aiziet paēst. Nometnē rīkosim arī cīņu dienas, kad pie mums divreiz atbrauks igauņu Veru kluba džudisti. Jūlija sākumā piedalīsimies Valmierā jaunatnes olimpiādē, kurā startēs astoņi mūsējie. Ceram izcīnīt vienu zelta medaļu, un pārējie arī centīsies iekļūt laureātos. Redzam, ka džudo Alūksnē attīstās, bet problēma, ka telpas nekļūst lielākas. Ceram uz sporta centra celtniecību, tas dotu junioriem un pieaugušajiem pielikt meistarībā, ko redzam citos klubos, kuri trenējas labākos apstākļos. Mums ir daudz cīkstoņu, bet grūti sarīkot cīņu dienas, kau arī labā ģeogrāfiskā atrašanās vieta dod iespēju pie mums ciemos braukt no Veriem, Pleskavas, Preiļiem,” stāsta A.Mālnieks.

Kategorijas