Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprūpes centrā dzied Bauskas kultūras centra senioru koris "Sarma"

7. jūnijs centra klientiem ilgi paliks atmiņā, jo koncertu sniedza Bauskas kultūras centra senjoru koris „Sarma’’ ar savu šarmanto diriģenti Dainu Ārmani, kura ne tikai diriģēja un pavadīja dziesmas uz sintezatora un akordeona. Īpašo noskaņojumu papildināja staltās koristes baltajās blūzēs ar saules krāsas ziedu pie krūtīm kā simbolu labajam. Iepriekšējā dienā koris piedalījās senioru koru saietā Alūksnē un tagad ar prieku dziedāja astoņas dziesmas.

Pasākumu ievadīja kora dalībniece Ināra Dimante ar vārdiem „Tu mana Tēvzeme visskaistākā’’. Tad sekoja dziesmas: ,,Tu esi latvietis” (akordeona pavadījumā) , ,,Svētī Kungs’’, ,,Saule noglāsta rasu’’ (komponists kora dziedātājs Jānis Mikulāns), , Mūsas Krastā’’, ,,Mantojums’’ , ,,Svētvakars’’, ,,Pie Aiviekstes’’ ,,Paši skaistākie vārdi’’. Īpaša dziesma vēl Jāņa un Eduarda izpildījumā skanēja ,,Pelēcīgs rīts’’, ( komponists J. Makulāns).

Kora diriģente vairākas reizes uzsvēra, ka viņai koris ir kā otrā ģimene, tas neizceļas ar lielu dalībnieku skaitu, bet tajā dzied talantīgi cilvēki, radoši. Viņi ir dziedājuši vairākās vietās – Cēsīs, Talsos, šogad Alūksnē, nākamajā gadā Tukumā.

„Koris ,,Sarma’’ šogad 24. Oktobrī svinēs 15 gadu savas pastāvēšanas jubileju, no tiem 12 gadus ar kori strādāju es. Sākumā man palūdz sagatavot kori vienam koncertam, tad vēl un tā aizgāja gadi, ne mirkli neesmu nožēlojusi’’, teica D. Ārmane.

Dziesmas skanēja arī vēl pēc koncerta, šoreiz pēc mājinieku izvēles. Kopības sajūta sildīja vēl vairāk par vasarīgo sauli, bet vienam cilvēkam tā bija īpaša tikšanās ar Alūksni, alūksniešiem, aprūpes centru, toreiz vēl nespējnieku namu. Tā bija Aina Kulbe.

,, Esmu dzimusi alūksniete, mēs dzīvojām Miera ielā 3. Taču apstākļu spiesti pārcēlāmies uz Bausku. Taču Alūksne man ir ļoti mīļa, atbraucu šeit uz kapusvētkiem, Mātes dienu, svecīšu vakaru. Tagad priecājos, ka varu te arī dziedāt ar savu kori,’’ ne bez saviļņojuma teica Ainas kundze. Sarunā atklājās, ka Ināra Dimanta nāk no Virešiem. Vēl kopīga fotografēšanās zālē uz centra kāpnēm.

Ciemiņi līdzi aizveda mūsu klientu gatavoto groziņu ar saldumiem un iemītnieces Skaidrītes Aules izšūto glezniņu. Vēl atvadu sveicieni un cerība tikties arī Bauskā. Paldies viņiem!



Kategorijas