Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ūdensmotosporta sacensību laikā Alūksnē būs ierobežota satiksme

Šīs nedēļas nogalē Alūksnē notiekošo ūdens motosporta sacensību norises nodrošināšanai citu ūdens transportlīdzekļu kustībai būs slēgts Alūksnes ezera iekšezers, kā arī būs sauszemes transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi Pilssalā.

Alūksnes ezera iekšezers citām laivām būs slēgts piektdien, 12. jūnijā no pulksten 11.00 līdz 21.00 treniņbraucienu nodrošināšanai un sestdien, 13. jūnijā no pulksten 08.00 līdz 19.00 sacensību laikā. Savukārt transportlīdzekļu satiksme Pilssalas ielā posmā no Pilssalas tilta līdz Pilssalas ielai 10 (PA „ALJA” ēka) būs slēgta no 13. jūnija pulksten 08.00 līdz 14. jūnija pulksten 18.00.

Atgādinām, ka sestdien, 13. jūnijā Alūksnes ezerā pirmo reizi notiks īpašs pasākums – astoņu stundu ilgas izturības sacensības ātrumlaivām – Pasaules čempionāts ūdens motosportā. Sportisti Alūksnē ierodas jau ceturtdien un piektdien. Piektdien plānoti treniņbraucieni, bet sacīkstes sāksies sestdien, 13. jūnijā pulksten 10.00. No Alūksnes ezerā ierastajām šīs sacensības atšķirsies ar to, ka noritēs daudz plašākā ezera akvatorijā un sportisti pa trasi riņķos astoņas stundas, pārbaudot kā tehnikas izturību, tā arī savas taktiskās prasmes.

Sacensību trase Alūksnes ezerā būs apmēram 3 km gara un tā stiepsies no iekšezera Pleskavas ielas virzienā. Tā kā brauciens ilgs astoņas stundas, šai laikā dalībnieki vairākkārt dosies krastā, kur notiks pilotu maiņa, degvielas uzpilde. Skatītājiem jāņem vērā, ka sacensībās būs stingrāki tehniskās daļas un krasta norobežojumi nekā ierasts, lai rūpētos par maksimālu drošību. Pasākuma vērošana visās teritorijās būs bez maksas.

Savukārt 13. jūnija vakarā no pulksten 22.00 Alūksnes Pilssalā pirmo reizi notiks mūzikas festivāls „Rock’n’Sport”, kura piedalīsies Latvijā labi zināmas grupas „SKYFORGER” un „MELO-M”, kā arī viesi - elektroniskā roka grupa „EPOCHE” no Tallinas.

Piebilstams, ka 13. jūnija norises Pilssalā papildinās arī loka šāvēju aktivitātes un motobraucēju parāde, bet no pulksten 12.00 šajā dienā stadiona teritorijā norisināsies „Ghetto” spēles, kurās varēs spēlēt ielu basketbolu, florbolu, minifutbolu, ekstrēmas sajūtas gūt atrakcijā “Lec un lido”. Dalībnieku reģistrācija no pulksten 11.00.

Ieeja Pilssalā sacensību dienā no pulksten 9.00, ūdens motosporta sacīkšu sākums 10.00, koncerta sākums 22.00. Biļetes uz mūzikas festivālu iegādājamas „Biļešu Paradīzes” kasēs.

Kategorijas