Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izstāde par Lībiešu krastu

Līga Vīksna

2015. gada 12. jūnijs 00:00

11

Veclaicenes tautas namā līdz 23.jūnijam apskatāma Jāņa Medņa fotoizstāde „Zaļš. Balts. Zils” par īpašo Latvijas daļu – Lībiešu krastu: neskartu dabu, vidi, vietējiem cilvēkiem, arhitektūru, zvejniecības un sadzīves tradīcijām.
Pirms tam šī izstāde bija skatāma Apē, tagad atceļojusi uz Veclaiceni. Veclaicenes pagasta tautas nama vadītāja Maija Rozīte norāda, ka izstādē skatāmie darbi ir daļa no fotogrāfa uzņemtajiem foto par Lībiešu krastu. Zaļš, balts un zils ir lībiešu nacionālā karoga krāsas. Pats fotogrāfiju autors J.Mednis atzinis, ka ceļojums, lai taptu visas fotogrāfijas, ildzis deviņus gadus caur visiem lībiešu ciemiem dažādos gadalaikos. “J.Mednis ir ļoti patriotisks, viņam dzīslās rit lībiešu asinis. Viņš dzīvo un strādā ar mērķi atdzīvināt lībiešu valodu, viņš arī pats to pārvalda,” saka M.Rozīte.
Viņa norāda, ka izstādi būs iespēja apmeklēt gan lielā pasākuma “Dabas koncertzāle” apmeklētājiem 19.jūnijā, gan Alūksnes mākslinieku kopas “Akvarelis” mākslas plenēra dalībniekiem 13.jūnijā. Mākslas plenēra laikā būs arī tikšanās ar izstādes autoru J.Medni un tās organizatoru Jāni Dambīti. “Ar mākslas plenēra dalībniekiem, starp kuriem būs arī veclaicenieši, dosimies gleznot jauno skatu torni Dzērves kalnā. Arī no šiem darbiem varēsim vēlāk veidot izstādi,” saka M.Rozīte.  ◆

Kategorijas