Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spiningošanas sacensībās „Alūksnes vasaras „plēsējs”" - 16 komandas

Mārīte Dzene

2015. gada 12. jūnijs 12:02

20145

Parasti spiningošanas sacensībās „Alūksnes vasaras „plēsējs”” piedalās 30 līdz 40 makšķernieki. Šoreiz sacensības bija laikā, kad notika arī „Kokneses zandarts” un vēl citas makšķerēšanas sacensības, bet Alūksnes ezerā startēja 16 komandas.

„Piedalījās arī tādi makšķernieki, kuri iepriekš pie mums nav bijuši. No Mārupes, Rīgas un Siguldas puses. Laiks bija labvēlīgs sauļošanās cienītājiem un dabas baudītājiem, bet ne makšķerniekiem. Ezera ūdens bija tik dzidrs, ka varēja redzēt 6 metru dziļumā. Tad varam iedomāties, cik labi zivis saskatīja makšķerniekus. Tomēr vienā brīdī sāka pūst vējš. Tad arī veiksmīgākie un profesionālākie makšķernieki kaut ko saķēra,” stāsta pašvaldības aģentūras „Alja” direktors Māris Lietuvietis. 

Taktikas izvēle nodrošina uzvaru
Krastā atgriezās 15 komandas, bet daļa – bez loma. Vairākām komandām lomi netika svērti, jo neatbilda sacensību nolikuma prasībām. Vietas sadalīja 7 komandas, bet 3 godalgotās vietas ieņēma: „C.Albula 1”, „Mārupe 25” un „Litene”. „Vietējo makšķernieku bija pamaz. Kāds tam iemesls, grūti teikt. Patika, ka starts bija no „Jaunsētām”, jo tur ir omulīgāk,” secina uzvarētāju komandas dalībnieks Juris Baltais. Viņš atzīst, ka lielā mērā rezultātus nosaka zināšanas, kur noteiktos laika apstākļos ir zivis. „Pareiza taktika deva mums šo uzvaru. Sapratām, kur ir zivis saulainā bezvēja dienā. Mēs pratām tās atrast un noķert,” saka J.Baltais.

Kā labāk – komandā vai individuāli?
Šobrīd sacensību organizatori cenšas saprast, kāds būtu sacensību pieprasītākais formāts. Šoreiz sacentās komandas, kurām vērtēja kopējo zivju svaru, kā arī zivis pa sugām, kuras reizināja ar koeficientu. „Bija atnākuši skatīties arī tie, kuri nebija varējuši atrast otru komandas biedru. Viņi labāk gribētu startēt individuāli. Turpmāk varētu sacensties gan komandas, gan individuāli, bet tad ir svarīgi, cik lielu balvu fondu iespējams nodrošināt,” spriež M.Lietuvietis.

„Alūksnes vasaras plēsēja” pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma diplomus, kausus un dāvanu kartes attiecīgi 60, 100 un 160 eiro vērtībā. Individuālas balvas saņēma lielākā zandarta un asara ieguvēji. SIA „4Plus” nodrošināja īpašu balvu – tonnu apses brikešu, kuru izlozē laimēja Rīgas komanda „Zirga zobs”.

Kategorijas