Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velosports: lieliski panākumi

Didzis Bauers

2015. gada 12. jūnijs 18:28

80

Nedēļas nogalē sporta un atpūtas kompleksā Riekstukalns pie Baldones notika “Vivus.lv” MTB maratona 3.posms. Kopā ar gandrīz 1000 kalnu riteņbraucējiem startēja arī alūksnieši.

50 kilometru “Trek” distancē vislabāk veicās Oskaram Muižniekam, kurš kopvērtējumā bija 4.vietā bet savā grupā - 2.vietā. 5.vietā finišēja Andris Vosekalns, 7.vietā - Reinis Markss.

4.vietu U23 grupā izcīnīja Rolands Zarītis. “Šogad piedalos arī “SEB MTB” tautas klasē. Pēdējās sacensības bija ļoti labas – 12.vieta. Nebiju domājis, ka būs tik labi. Šeit braucu vīru grupā, un te iedalījums pa grupām ir citādāks nekā “Vivus.lv” maratonā - ļoti blīvi rezultāti un spēcīga konkurence. Paveicās ar to, ka bija smaga un tehniska trase, kas labāk man. Bija arī dubļi, kuros es esmu ātrāks par citiem. Baldonē nepaveicās, jo 10.kilometrā pārdūru riepu, laikam uz akmens, un pagāja laiks, kamēr nomainīju, kā rezultātā atkritu uz 100.vietu, bet pirmo apli beidzu kā 77. Viss otrais aplis bija vienā dzīšanā, un finišēju kā 34. Biju labi sagatavojies, un mērķis bija iekļūt starp labākajiem 20. Tad arī sanāktu pacīnīties par 3.vietu savā grupā. Kopvērtējumā pašreiz esmu pirmais un saglabāju līdera kreklu. Sestdien Vietalvā būs “SEB MTB”, kur būs grūti, jo būs karsts, bet cīnīšos par pirmo 15. Obligāti! Galvenais, lai tehnika nepieviļ. Pagājušajās sacensībās pārdūru riepu, ceru, ka šogad pēdējo, jo baigi zaudē laiku un vietu. Kaut arī esam amatieri, trenējamies gandrīz kā profesionāļi. Šogad nebraucu Igaunijā, jo tāpat sanāk 20 sacensības un pārāk liela slodze. Ja gribi labus rezultātus, jākoncentrējas uz diviem seriāliem, nevis katru sestdienu, svētdienu. Kādreiz braucu apmēram 30 sacensībās, bet ir grūti noturēt formu. Domāju turpināt braukt tāpat amatiera statusā, jo nopelnīt ar to nevar. Esmu kopš bērnības trenējies. Tagad sevi pilnveidoju un sanāk nedaudz profesionālāk, bet tas tomēr sev, lai būtu kāda nodarbošanās brīvajā laikā,” stāsta R.Zarītis.

Anita Muižniece, Viesturs Kazainis un Gunārs Rozenbergs stratēja “MTBest” riteņbraukšana sērijas trešajā kārtā “17. Rõuge Rattamaraton” Igaunijā. Kā ierasts A.Muižniece uzvarēja N45 grupā,  V.Kazainis V55 grupā izcīnīja uzvaru, G.Rozenbergs - trešais.

Kategorijas