Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rallijsprints: finišē "Gulbis 2015"

Evita Brokāne, Didzis Bauers

2015. gada 12. jūnijs 18:30

131

Ar seno tradīciju uzvarētājus apbalvot Gulbenes pilsētas centrālajā skvērā finišēja rallijsprints “Gulbis 2015”, kurā piedalījās arī abas Alūksnes un Apes novadu ekipāžas: Zigurds Kalniņš un Renārs Salaks brauca “nullītēs”, bet “1600” klasē - Kaspars Kols un Zintis Kols.

Rallijsprints “Gulbis” šogad norisinājās jau 41.reizi, un tāpat kā pagājušajā gadā - apaļajā jubilejā - arī šogad organizatori bija sarūpējuši ātrumposmus tikai pa Gulbenes novada ceļiem, turklāt bija klasiskie, visiem labi zināmie ātrumposmi. Sacensībās šoreiz uz starta stājās 34 ekipāžas, kas devās veikt pa divām reizēm trīs ātrumposmus: “Litene”, “Kamalda” un “Sendija”. Piedalījās gan sportisti, kas cīnās tieši rallijsprinta čempionātā, kā arī vadošās Latvijas rallija čempionāta ekipāžas, kas šo sacīksti izmantoja kā treniņu pirms nākamā rallija čempionāta posma. Līdz finišam gan nokļuva tikai 29 ekipāžas. Arī šajā rallijā atsevišķas ekipāžas piemeklēja dažādas likstas, kuru dēļ tās nevarēja turpināt tālākās cīņas. Diemžēl tikai vienu ātrumposmu veica Kaspars Kols un Zintis Kols, kuriem tāpat kā Alūksnes rallijā neizdevās finišēt.

“4WD” klasē labākie - Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins. “1600” klasē 1.vietu izcīnīja Mārtiņš Kalniņš/ Romāns Ivanovs. “Klasikas 3000” ieskaitē ātrākais rezultāts bija Aigaram Tīdmanim/ Jānim Bumbulim. Savukārt “4WD Open” klasē labākie bija Jānis Vorobjovs/ Andis Mālnieks, kas izcīnīja uzvaru arī rallijsprinta absolūtajā vērtējumā. Latvijas čempionāta piektais posms notiks 24.jūlijā Lietuvā, kad risināsies rallijsprints “Viekšniai 2015”

Kategorijas