Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ātrumlaivu pasaules čempionāts: alūksnieši izcīna trešo vietu

Didzis Bauers

2015. gada 17. jūnijs 18:21

49059

Nedēļas nogalē Alūksnē notika Ātrumlaivu pasaules čempionāts „Astoņu stundu izturības brauciens Alūksnē”, kuru organizēja Alūksnes novada pašvaldības, “Akvashelf Racing” un Latvijas Ūdens motosporta federācija.

Uz starta stājās 21 ekipāža, arī Alūksnes “Nord Ost” komanda Reinis Musts, Andris Musts, Gints Minings un Maksimilians Tuckovs. Lielākā daļa komandu bija no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī piedalījās igauņi, beļģi un kanādieši. Pēc sacensībām organizatori atzina, ka tika gaidīts vēl vairāk dalībnieku - tas padarītu sacensības vēl aizraujošākas.

Dalībnieki sacentās četrās klasēs un apmēram trīs kilometrus garā trasē, kas šoreiz iestiepās “lielajā” ezerā. Alūksnieši starp sešiem dalībniekiem savā klasē godam izcīnīja trešo vietu, lai arī, ja ne tehniska neveiksme sacensību sākumā, varbūt varētu pacelties vēl augstāk uz goda pjedestāla. Armands Musts atzina, ka sacensības ir izdevušās un viņš ir ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu, jo trijiem braucējiem šīs bijušas pirmās šādas sacensības. Alūksnieši startēja ar komandas „Akvashelf Racing” atbalstu un tagad gatavojas Eiropas un Baltijas čempionātam, kurā, ja nekas neatgadīsies, plānots startēt ar trīs laivām. 


Startējis ir arī Latvijas atklātais čempionāts ātrumlaivām. Lielupes akvatorijā Jūrmalā RN2000 klasē “Nord Ost” pārstāvim Normundam Sniķerim – 6.vieta.

Piebilstams, ka Alūksnē 18. un 19. jūlijā notiks Eiropas čempionāts S550 klasē, Baltijas čempionāts un Latvijas atklātā čempionāta 3.posms.

Kategorijas