Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē būs “Septiņas vecmeitas”

Līga Vīksna

2015. gada 19. jūnijs 00:00

24

Alūksnes Pilssalas estrādē 3.jūlijā pulksten 19.00 uz muzikālu komēdiju „Septiņas vecmeitas” aicina “RaCoco” teātris.

Komēdija tapusi, iestudējot Tijas Bangas lugu “Septiņas vecmeitas”, kas Latvijā piedzīvojusi daudz iestudējuma versiju gan uz profesionālo, gan amatieru teātru skatuvēm. Šoreiz vecmeitu lomās iejutīsies Latvijā populāras un leģendāras aktrises Olga Dreģe, Velta Straume, Raimonda Vazdika, Laila Kirmuška, Jūlija Ļaha, Dace Makovska, Ginta Krievkalna (vai Liene Šomase), Maija Romaško un vienīgais vīrietis rožu dārzā - Juris Jope (vai Emīls Kivlenieks). Pie klavierēm - Gints Žilinskis, režisors Ivars Lūsis, kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha. Izrādē skanēs Elgas Īgenbergas mūzika Normunda Jakušonoka aranžijā ar Arnolda  Auziņa dziesmu tekstiem.

Kā jau skaistās pasakās
“Lugas darbība risinās 20.gadsimta trīsdesmitajos gados. Kādā pansijā dzīvo četras sievietes labākajos gados, kurām dzīve ir iegrozījusies tā, ka visas palikušas vecmeitās, tomēr vēlēšanās būt mātēm un tieksme par kādu rūpēties ņem virsroku. Pateicoties apstākļu sakritībai, viņu pansijā dzīvo trūcīgs, jauns mākslinieks Pūpēdītis, kurš tad arī kļūst par vecmeitu rūpju objektu. Šīs rūpes un pārspīlētā mātišķā mīlestība aiziet tik tālu, ka nabaga jaunais mākslinieks gandrīz jau vairs nav sava likteņa noteicējs. Savukārt ielas pretējā pusē dzīvo divas māsas, kuru dzīves līkloči arī vijušies tā, ka abas palikušas vecās meitās, un par savu rūpju objektu izvēlējušās pieņemto audžumeitu Renāti. Un kā jau skaistās pasakās - kur jauni cilvēki, tur mīlestība, it īpaši, ja dzīvokļu logi ir tieši pretim...” izrādes sižetu ieskicē “RaCoco” teātra producents Guntis Dzelmanis.

Atsauksmes ir pozitīvas
V.Straume “Alūksnes Ziņām” atzīst, ka pirmās izrādes jau aizvadītas un atsauksmes ir pozitīvas.
“Mēs ar Olgu tēlojam turīgas vecmeitas, kurām ir krustmeita, par kuru ļoti rūpējamies. Esam ļoti gādīgas un jaukas sievietes. Izrādes galvenā tēma ir par laimi, ko dzīvē sniedz bērni,” atklāj V.Straume. Savukārt O.Dreģe par izrādi teikusi, ka tā rosinās sievietēm paraudzīties uz sevi no malas un pasmaidīt par savām aplamībām, ko pieļāvušas līdz sirmam vecumam.
Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, tostarp Alūksnē, vai “www.bilesuparadize.lv”. ◆

Kategorijas