Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izcīna trešo vietu

Didzis Bauers

2015. gada 19. jūnijs 00:00

19

Nedēļas nogalē Alūksnē notika Ātrumlaivu pasaules čempionāts „Astoņu stundu izturības brauciens Alūksnē”, kuru organizēja Alūksnes novada pašvaldības, “Akvashelf Racing” un Latvijas Ūdens motosporta federācija.

Uz starta stājās 21 ekipāža, arī Alūksnes “Nord Ost” komanda Reinis Musts, Andris Musts, Gints Minings un Maksimilians Tuckovs. Lielākā daļa komandu bija no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī piedalījās igauņi, beļģi un kanādieši. Pēc sacensībām organizatori atzina, ka tika gaidīts vēl vairāk dalībnieku - tas padarītu sacensības vēl aizraujošākas.

Viena no labākajām trasēm Eiropā
“Par šādu sacensību iespējamu organizēšanu Alūksnes ezerā tika runāts jau pirms diviem trim gadiem, kad Alūksnē viesojās Ūdens motosporta federācijas viceprezidents Dmitrijs Šillers. Viņš, iepazīstoties ar situāciju pilsētā, izvērtēja mūsu ezera īpašo piemērotību dažāda līmeņa sacensībām un saskatīja, ka arī Pasaules čempionāts ātrumlaivu izturības braucienos var tikt noorganizēts Alūksnē. Nākamais solis bija iepazīšanās ar Polijas pieredzi pagājušajā gadā, kad tur viesojās novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis un “Nord Ost” pārstāvis Armands Musts. Pēc dažiem mēnešiem tika lemts pozitīvi, ka šīm sacensībām ir lemts ienākt Alūksnē, lai arī mums šogad sanāk divas sacensības un bija zināms, ka pie mums notiks Baltijas valstu čempionāts un dažās klasēs tiks izcīnīta Eiropas čempionāta medaļas. Šis varētu būt darba apjoma un organizācijas ziņā ļoti nopietns pārbaudījums pašvaldībai. Man ļoti patika Krievijas ekipāžas tāds klusu pateiktais paldies ezeram, kurā viņi kļuva par pasaules čempioniem. Es tur arī saskatīju paldies mums kā organizatoriem par ieguldīto darbu un arī tiem, kas strādāja sacensībās. Pēc sacensībām sacensību starptautiskais komisārs atzina, ka šī ir viena no labākajām trasēm Eiropā,” stāsta novada sports darba organizators Vilnis Veļķeris.

Ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu
Dalībnieki sacentās četrās klasēs un apmēram trīs kilometrus garā trasē, kas šoreiz iestiepās “lielajā” ezerā. Alūksnieši starp sešiem dalībniekiem savā klasē godam izcīnīja trešo vietu, lai arī, ja ne tehniska neveiksme sacensību sākumā, varbūt varētu pacelties vēl augstāk uz goda pjedestāla. Armands Musts atzina, ka sacensības ir izdevušās un viņš ir ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu, jo trijiem braucējiem šīs bijušas pirmās šādas sacensības. Alūksnieši startēja ar komandas „Akvashelf Racing” atbalstu un tagad gatavojas Eiropas un Baltijas čempionātam, kurā, ja nekas neatgadīsies, plānots startēt ar trīs laivām.
Startējis ir arī Latvijas atklātais čempionāts ātrumlaivām. Lielupes akvatorijā Jūrmalā RN2000 klasē “Nord Ost” pārstāvim Normundam Sniķerim – 6.vieta. Piebilstams, ka Alūksnē 18. un 19. jūlijā notiks Eiropas čempionāts S550 klasē, Baltijas čempionāts un Latvijas atklātā čempionāta 3.posms. ◆

Kategorijas