Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apbalvo par labāko darbu

Līga Vīksna

2015. gada 19. jūnijs 00:00

3

Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas 11.klases skolniece Dita Poševa ieguvusi 1.vietu savā vecuma grupā (10.-12.klase) skolēnu sacerējumu konkursā „Sibīrijas bērni”. Apbalvošana notika 14.jūnijā Melngalvju namā konferences „1941.gada 14.jūnija piemiņai” laikā.

Turp D.Poševa devās kopā ar savu mammu Laimu Poševu un O.Vācieša Gaujienas vidusskolas vēstures skolotāju Līgu Bukovsku.
“Konference bija veltīta 1941.gadā uz Sibīriju aizvestajiem Latvijas bērniem. Konferenci atklāja fonda „Sibīrijas bērni” vadītāja, kinorežisore Dzintra Geka. Uzrunas teica Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Uzrunām sekoja mācītāja Gunta Kalmes lūgšana. Klātesošos uzrunāja arī Sibīrijas bērni un viņu mazbērni,” stāsta L.Bukovska.
Konferences laikā sacerējumu konkursa „Sibīrijas bērni” labāko darbu autori uzstājās ar saviem lasījumiem. D.Poševa lasīja sava darba fragmentu par gaujienieti Liliju Pliškinu un viņas ģimeni Sibīrijā. Kopumā tika iesūtīti 70 sacerējumi. Labāko darbu autorus konferences laikā apbalvoja ar diplomiem, grāmatām un naudas balvām. Pēc konferences neformālā gaisotnē Ditai atzinīgus vārdus par viņas darbu veltīja arī šī pasākuma organizatore Dz.Geka. Konferences noslēgumā izskanēja mācītāja G.Kalmes vārdi, ka mēs nedrīkstam aizmirst pagātnes notikumus un nedrīkstam pieļaut to atkārtošanos nākotnē,” saka L.Bukovska. ◆

Kategorijas