Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jāņus ielīgo Alūksnes sociālās aprūpes centrā

Šogad aprūpes centrā „Alūksne’’ 22. jūnijā Jāņus palīdzēja ielīgot Ziemeru folkloras kopa ar tās jestro vadītāju Ilzi Briediņu. Saimnieces lomā lieliski iejutās centra direktore Rasma Muceniece, bet saimnieka - pārvaldnieks Aivars Tarass.

Kā jau tas pienākas pirms Jāņiem, tuvīnajās pļavās tika meklētas jāņuzāles un rotātas telpas, saimnieks atveda meijas, bet ozolu vainagus šogad pina centra darbinieces Aina Vinogradova, Santa Loseva un Ināra Čerbikova. Katra aprūpētāja gādāja par svētku sajūtu katrā istabā un arī par to, lai aprūpējamie saposti tiktu aizvesti uz pasākumu. Ikviens no darbiniekiem, sevišķi jāuzteic virtuves saimnieces, godprātīgi strādāja, lai Jāņi centrā ienāktu gaiši un priecīgi.

Tas nekas, ka sapostajā zālē pašauri, taču tas nemazināja šā mirkļa burvību, kuru ievadīja centra darbiniece Ilzīte Boroduška. Pēc tam lielo saimi ar laba vēlējumiem uzrunāja centra direktore Rasma Muceniece. Tad pienāca kārta ciemiņiem brašās dziedātājas pavadīja Ilze Briediņa ar akordeonu, kuriem pievienojās mūsu pašu ļaudis- Elta Melņa ieņēma vietu pie cītaras, saimnieks Aivars Tarass arī ņēma rokās akordeonu, un sākās lustes īstā Jāņu garā.

Pēc pāris stundu dziedāšanas, apdziedāšanas, ticējumiem, dancošanas, siera, pīrāgu un kvasa baudīšanas dziedāji kopā ar Jāņa māti un darbiniekiem devās pie tiem iemītniekiem, kuri vecuma un slimības nespēka dēļ nevarēja piedalīties kopīgajā Jāņu ielīgošanā. Bez cienasta līdzi tika nesti arī ozola vainagi. Šobrīd no 98 iemītniekiem pieci ir Jāņi: Jānis Sināts, Jānis Ozoliņš, Jānis Zirnis, Jānis Boroduška un Jānis Zutis. Sesto vainagu uzlika galvā Valentīnai Sprukulei, kurai tieši 24. jūnijā ir dzimšanas diena.

Lustīga līgošana, lai tālu skan, lai tālu skan, līdz citiem Jāņiem ar cerību, ka nākamie būs saulaināki, lai Jāņu gaisma palīdz dzīvot tālāk, ar tādu novēlējumu šķīrāmies no ciemiņiem. Paldies viņiem!

Kategorijas