Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Ilga” ielūdz uz 10 gadu jubileju

Līga Vīksna

2015. gada 26. jūnijs 00:00

3

Dailes teātra aktieru ansamblis „Ilga” Alūksnes Pilssalas estrādē 28.jūnijā pulksten 17.00 aicina uz 10 gadu jubilejas humoristisku koncertuzvedumu “17 pansionāta mirkļi”, kur dzirkstīs humors un skanēs laba mūzika.
“Dailes teātris visos laikos ir bijis slavens ar saviem dziedošajiem aktieriem - „Mūžīgais unisons”, „Mīlas metronoms”, Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello. Jau desmit gadus pastāv arī Dailes teātra vokāli – dramatiski - instrumentālais ansamblis „Ilga”, kur apvienojušies trīs atraktīvi un dziedoši aktieri: Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš un Lauris Subatnieks. Kopš 2005.gada “Ilga” dažādās Latvijas pilsētās un ciemos ir priecējusi savus skatītājus un klausītājus, izpildot humora uzvedumus un dziesmas no jaunākajām teātra izrādēm, dejojamas un līdzi dziedamas R.Paula, Z.Liepiņa un I.Kalniņa sirdsdziesmas, latviešu erotisko dzeju un politiski humoristisko V.Artava un R.Paula uzvedumu „Rīgā dzīvot nav ne vainas!”. Šovasar, atzīmējot desmitgadi, tapis jubilejas koncertuzvedums, ko izrādīsim arī alūksniešiem,” stāsta koncertuzveduma „17 pansionāta mirkļi” producente Ieva Šteinberga.
Jubilejas koncertuzveduma darbība norisināsies Pilssalas estrādes veco ļaužu pansionātā „Ilga”, kur valda intrigas, pārpratumi un joki. Aktieru kopīgie piedzīvojumi un pārdzīvojumi 10 gadu garumā izskanēs nenopietni teatrālos kontekstos un zemtekstos komponista Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Edmunda Goldšteina un Ulda Stabulnieka dziesmās, kā arī populāru latviešu dzejnieku dzejas darbos. Turklāt uzvedums tapis, sadarbojoties ar Alūksnes apkārtnes atraktīvo „meiteņu” ansambli „Jestrās večiņas”: Antoniju no Alūksnes (taustiņinstrumenti), Līviju no Bejas (basģitāra), Ženiju no Alsviķiem (ģitāra) un Silviju no Mālupes (sitamie instrumenti).
Uzveduma režisors ir Gundars Silakaktiņš, scenogrāfs - Intars Gegusts, tērpu māksliniece - Jurate Silakaktiņa, horeogrāfs - Kārlis Božs, producente - Ieva Šteinberga.
Biļetes var iegādāties Alūksnes tautas nama kasē un “www.bilesuparadize.lv”.

Kategorijas