Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Rugāji Trophy 2015”: uzvara – apeniešiem!

Diāna Lozko

2015. gada 3. jūlijs 10:26

682

Jūnija vidū Rugājos noritēja Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta pirmspēdējais posms “Rugāji Trophy 2015”. Apeniešu ekipāžas ieņēma divas godalgotās vietas un nu gatavojas sacensībām “Signāls EM Luksti Trophy 2015”, kuras 24.jūlijā notiks Trapenē.

“Rugāji Trophy 2015” sacensībās piedalījās četras “Ape TEAM” ekipāžas. 1.vietu starp pieaugušajiem sešu ekipāžu konkurencē izcīnīja “Ape TEAM” ekipāža - Mairis Jurka, Jānis Palkavnieks un Mārtiņš Apsītis. “Uzvara nenāca viegli. Pirmajā braucienā nebija dubļu, tie sāka parādīties tikai otrajā braucienā un tad brauciens kļuva interesantāks, kā arī trase - smagāka. Pretiniekus vajāja neveiksmes,” stāsta M.Jurka. 


Savukārt “Ape TEAM” ekipāža Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons savā klasē izcīnīja 2.vietu. “Palikām otrie, jo bija nelielas nesaskaņas starp mums un tiesnešiem. Mums tika anulēti pāris apļi un tādā veidā mūs atspieda uz otro vietu, taču uzvaru tik un tā guva apenieši,” stāsta Ģ.Gailītis un atzīst, ka sacensības bijušas spraigas un azartiskas. Viņu ekipāžas automašīnai gan bijušas dažas tehniskas ķibeles, taču tās neliedza sasniegt labu rezultātu. “Ļoti pārliecinoši šķita, ka būsim labākie, taču kādi dalībnieki izrakstīja protestu un divi apļi mums tika anulēti,” teic Ģ.Gailītis.


Mazajā iebraucienā Kristapa Raipaļa, Kārļa Dauškana un Edgara Rēdeļa ekipāža izcīnīja 6.vietu, savukārt Ernesta Purakalna, Matīsa Leimaņa un Dāvja Drubiņa ekipāžai - 7.vieta.
 
Pagājušās nedēļas nogalē divas “Ape TEAM” ekipāžas startēja arī Igaunijas Trofi reida čempionāta 2.posmā apļa sacensībās, kuras noritēja netālu no Sāremā salas. M.Jurka stāsta, ka šajās sacensībās apenieši sevi izaicinājuši, jo piedalījušies divos iebraucienos – mazajā klasē, kur brauciens ilga trīs stundas, un lielajā klasē, kur brauciens ilga sešas stundas. “Lielajā klasē ir pavisam cits līmenis un sacensības bija smagas. Kad nobrauc sešas stundas, no mašīnas pat nevari izkāpt, jo esi nokratījies un sadauzījies. Neiztika arī bez traumām,” stāsta M.Jurka. 


Mazajā klasē startēja 20 ekipāžas, un M.Jurka ekipāža tajā izcīnīja 6.vietu. Lielajā iebraucienā startēja 15 ekipāžas un apenieši ierindojās 5.vietā. “Salīdzinoši ar to tehniku, kāda ir mums un kāda ir tiem braucējiem, rezultāts ir ļoti labs. Protams, gribas vēl labāku rezultātu, bet ir tā, kā ir. Mums ir pašu taisīta automašīna, un ir prieks, ka esi pabraucis garām dārgām mašīnām un tās apdzinis. Tad cilvēki nāk skatīties, kas tad tur īsti ir,” stāsta M.Jurka un atzīst, ka Igaunijā sacensību organizācija tik tiešām ir laba un, ja Igaunija dzīves līmeņa ziņā Latvijai priekšā ir par kādiem gadiem pieciem, tad šo sacensību organizēšanā Igaunija ir priekšā par vairāk nekā pieciem gadiem. “Ir prieks dzīties tādu gabalu, negulēt, jo pasākums ir tiešām labs un organizācija ir ļoti laba. Kopš pagājušā gada mēs braucam visos Igaunijas posmos,” stāsta M.Jurka. Kopumā Trofi reidā viņš piedalās jau piekto gadu.


K.Raipaļa, K.Dauškāna un E.Rēdeļa ekipāža šo sacensību mazajā iebraucienā ieguva 9.vietu, bet lielajā iebraucienā ekipāža ietindojās 10.vietā. “Konkurence bija liela, un braucēji bija profesionāli,” pauž K.Raipalis un arī atzīst, ka sacensību organizācija Igaunijā ir daudz labāka nekā Latvijā un tur par visu ir padomāts. Arī šīs abas ekipāžas piedalīsies “Signāls EM Luksti Trophy 2015”.

Kategorijas