Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Karro nav pieteicies dalībai pasaules čempionāta Latvijas posmā

Leta

2015. gada 8. jūlijs 07:00

145

Pēdējo gadu Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš turpina atlabt no traumas, nav pieteicies dalībai šajā nedēļas nogalē Ķegumā gaidāmajā pasaules čempionāta Latvijas posmā.

Karro februāra sākumā treniņā savainoja ceļgala krusteniskās saites, bet trasē atgriezās jau maija sākumā, kad triumfēja Valmierā notikušajā jaunās sezonas pirmajā Superkausa posmā. Pašlaik viņš piedalās Anglijas čempionātā un Superkausa sacensībās, bet vienu reizi šosezon sacentās arī Eiropas čempionāta (EMX) posmā 250 kubikcentimetru klasē, nespējot cīnīties par augstām vietām.

2014.gadā Karro aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu. Tikmēr Anglijas motokrosa čempionātā Karro pirmo reizi karjerā kļuva par čempionu MX2 klasē. Tomēr pirms šīs sezonas viņš atgriezās Anglijas komandā "MVR-D Honda", kuras sastāvā nebija plānojis aizvadīt pilnu pasaules čempionāta sezonu, bet uzvaru likt uz sacensībām Anglijā.

Tagad oficiāli kļuvis zināms, ka Ķeguma posmā MXGP sacensībās Latviju pārstāvēs 34 sportisti, starp kuriem būs tikai viens mājinieks - Dāvis Ivanovs. Līdz šim šosezon Ivanovs piedalījies trijos MXGP posmos, kas ar astoņiem punktiem kopvērtējumā ļauj ieņemt 38.vietu.

Tikmēr MX2 klasē Latviju pārstāvēs vienīgie sportisti, kas aizvada pilnu pasaules čempionāta sezonu, Pauls Jonass un Roberts Justs. Pašlaik Jonass kopvērtējumā ar 307 punktiem ieņem piekto vietu, bet Justs ir vienīgais sportists, kurš ticis pie punktiem visos 22 aizvadītajos braucienos un ar 145 punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Tāpat Ķegumā notiks Eiropas čempionāta cīņas 65, 85 un 250 kubikcentimetru klasēs. Iespaidīgs sastāvs pieteicies 250 kubikcentimetru klasē, jo tur uz starta plāno stāties 81 braucējs, no kuriem pamatsacensībās iekļūs vien 40. Latviju šajā klasē pārstāvēs Kārlis Sabulis, Tomass Šileika, Vairis Aļeksējevs, viens no valsts labākajiem motokrosistiem Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis. Vēl 85 kubikcentimetros brauks Ralfs Ozoliņš, bet starp pašiem mazākajiem sportistiem 65 kubikcentimetros uz starta stāsies Edvards Bidzāns un Kārlis Alberts Reisulis.

Pasaules čempionāta posms Ķegumā notiks sestdien un svētdien. Pirmajā dienā notiks kvalifikācijas, kā arī Eiropas čempionāta pirmie finālbraucieni, bet izšķirošās cīņas notiks svētdien jau no plkst.9.40 rītā.

Kategorijas