Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Loka šaušanas sacensībās dalībieku arvien vairāk

Diāna Lozko

2015. gada 9. jūlijs 07:56

238

Pagājušajā nedēļas nogalē Alūksnes ziemas sporta centrā “Mežinieki” norisinājās apvidus loka šaušanas sacensību “Livonijas kauss” un Latvijas apvidus loka šāvēju kausa izcīņas 5.posms “Nameja gredzens”.


Sestdien notika sacensību “Livonijas kauss” trešais posms. Sacensības notika, šaujot pa 28 3D mērķiem dažādās loku un vecuma grupu konkurencēs. Kopumā sacensībās dalību ņēma 41 lokšāvējs. Šīs sacensības notiek sadarbībā ar Igaunijas lokšāvējiem un divi sacensību posmi notiek Latvijā, bet divi - Igaunijā. Otrajā dienā notika “Nameja gredzena” 28 zvēru pusmaratons. Sacensības notika, šaujot pa 28 3D mērķiem dažādās loku un vecuma grupu konkurencēs. Šajās sacensībās dalību ņēma 43 dalībnieki. Loka šaušanas kluba “Ziemeļnieks” direktors un sacensību organizators Kaspars Aigars uzsvēra, ka šogad dalībieku ir bijis vairāk kā pērn un tam par iemeslu varētu būt gan labie laika apstākļi, gan arī labā trase. Alūksni sacensībās pārstāvēja Aija Kalēja (loka šaušanas klubs “Ziemeļnieks)”, Zelme Krēgere (“Ziemeļnieks)”, Guntis Melecis (“Ziemeļnieks”), Nora Rušķe (“Ziemeļnieks”), Dace Krēgere “Ziemeļnieks”) un Uģis Zavadskis (“Free Wind Archers”).


“Livonijas kausa” III.posmā N.Rušķe izcīnīja 1.vietu AFBH – R loku klasē, Z.Krēgere CFLB loku klasē ieguva 4.vietu, U.Zavadskis AMBU loku klasē ierindojās 1.vietā. Bet VMLB loku klasē G.Melecis izcīnīja 2.vietu. Savukārt “Nameja gredzenā” A.Kalēja loku klasē AFLB izcīnīja 3.vietu, Z.Krēgere CFLB loku klasē ierindojās 4.vietā, U.Zavadskis AMBU loku klasē ieguva 2.vietu, bet G.Melecis VMLB loku klasē izcīnīja 4.vietu. “Pirmajā dienā ar igauni Margusu Kārma izšāvām vienādu punktu skaitu un vajadzēja šaut vēlreiz. Arī tur izšāvām vienādu punktu skaitu. Tad atlika izšaut vēl vienu bultu un skatīties, kuram tā būs tuvāk desmitniekam. Man izdevās uzvarēt, bet otrajā dienā igaunim izdevās mani apsteigt par diviem punktiem,” stāsta U.Zavadskis. Viņš uzsver, ka Alūksnē notiekošās sacensības viņam ļoti patīk, jo trase ir ļoti laba un ērta, jo nav īpaši jāstaigā pa brikšņiem.

Kategorijas