Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zentas Ērgles stāsti atdzimst izrādē

Redakcija

2015. gada 10. jūlijs 00:00

23

“Muzikālais teātris 7” savā vienpadsmitajā vasaras sezonā iestudējis piedzīvojumu izrādi visai ģimenei, kas veidota pēc Zentas Ērgles stāstu „Tā tik bija vasara” un „Noslēpumainais atradums” motīviem, kas ļaus izcilās rakstnieces aizrautīgo literāro pasauli ieraudzīt šodienas krāsās.
„“Muzikālais teātris 7” ir viens no nedaudzajiem teātriem, kurš savus darbus veido tikai par mums pašiem – par latviešiem. Savā vienpadsmitajā sezonā, virzot teātri pretim jauniem profesionāliem izaicinājumiem, esam iedvesmojušies no savulaik tik populārās rakstnieces Zentas Ērgles,” stāsta “Muzikālā teātra 7” direktors Aigars Dinsbergs.
Iestudējumu pēc Z.Ērgles darbu „Noslēpumainais atradums” un „Tā tik bija vasara” motīviem veidojis dramaturgs Kārlis Anitens. Aktieru un deju grupas horeogrāfs - sporta un laikmetīgās dejas virziena pārstāvis Roberts Muciņš, muzikālo materiālu veido pasaules meistaru – Mocarta, Štrausa, Bizē, Grīga, Ofenbaha u.c. - darbi, bet izrādē tie skanēs ar šodienas elpu, jo tos remiksējuši Latvijas populārākais dīdžejs un šova “TV Zvaigzne” finālists Ex da Bass un viens no Latvijas zināmākajiem jaunajiem deju mūzikas producentiem pasaulē Matthew Nagle. Lomās Vita Vārpiņa, Rihards Lepers, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova un citi.
Alūksnē, Pilssalas estrādē, “Muzikālais teātris 7” ar brīvdabas izrādi „Tā tik bija vasara” viesosies 31.jūlijā pulksten 18.00. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā (www.bilesuparadize.lv), bet izrādes dienā – arī pie ieejas pasākuma teritorijā. Sēdvietas  kā allaž - numurētas (6 – 10 eiro). Ieejas biļetes cena stāvvietai (izrādes dienā) – 6 eiro. Ieeja - no pulksten 17.00. ◆

Atbildi pareizi
..un, iespējams, iegūsi ielūgumus uz brīvdabas izrādi “Tā tik bija vasara!”. Izrāde “Tā tik bija vasara” veidota pēc savulaik ļoti populārās rakstnieces Zentas Ērgles darbu motīviem.
Cik gadu jubileju rakstniece atzīmētu šogad?
a) 90,
b) 95,
c) 100.
Kāda bija rakstnieces pamatprofesija?
a) Skolotāja,
b) bibliotekāre,
c) arhitekte.
Arī šīs vasaras izrādē “Tā tika bija vasara” piedalīsies atraktīvā Jolanda Suvorova. Šogad tandēmā ar aktieri Zigurdu Neimani viņi atveidos Lašu Nāvi un Ātro Kāju.
Kādai etniskai grupai pieder viņu atveidotie personāži?
a) Austrālijas aborigēni,
b) indiāņi,
c) mauri,
d) arābi.
Atbildes sūti uz e-pastu: reklama@aluksneszinas.lv ar norādi “Vasara” vai nogādā laikraksta redakcijā Lielā Ezera ielā 5, Alūksnē, līdz
21.jūlijam.

Kategorijas