Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Smiltenē aizvadīts Vivus.lv MTB 5.posms

Agita Bērziņa

2015. gada 14. jūlijs 07:29

361

Svētdien, 12. jūlijā Smiltenē norisinājās Vivus.lv MTB Maratona 2015. gada 5. posms. Smiltenes Tepera autotrasē bija sapulcējušās visas stiprākās Latvijas MTB komandas, tajā skaitā arī pašreiz ātrākie kalnu riteņbraucēji Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms (ZZK Cēsis). Sacensībās piedalījās arī vairāki alūksnieši. Labākie rezultāti Oskaram Muižniekam un Andrim Vosekalnam.

Sacensību pārstāvis Jānis Baltaisbrencis informē, ka jau pirmajos kilometros tempu noteica šā brīža LMT Līdera krekla īpašnieks Oskars Muižnieks un abi ZZK Cēsis braucēji. Sacensību turpinājumā Arnis un Mārtiņs tempu kāpināja, kas ļāva atrauties no sekotājiem, taču tehniskās problēmas Arnim liedza finišu sasniegt kopā ar komandas biedru. Pēc 50km finišu pirmais Smiltenē sasniedza Mārtiņš Blūms, otrais Dmitrijs Sorokins (Team Rietumu – Delfin), trešais Oskars Muižnieks (Sportlife Cycling Team). LMT Līdera kreklu saglabā O.Muižnieks.

50 kilometru distancē kopvērtējumā A.Vosekalns ierindojās 7.vietā, Reinis Markss 11.vietā, bet Rolands Zarītis 12.vietā, 31. vietā Kristers Kovgers. Visi rezultāti www.mtb-maratons.lv.

Nākamais maratona posms paredzēts 9.augustā Cēsīs, bet septītais – 12.septembrī Apē un kaimiņos Igaunijā.

Kategorijas