Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ražīgais jūlijs aprūpes centrā

Jūlijs aprūpes centrā ir ražīgs ne tikai ar dillēm, lokiem un bietēm no centra dārza, bet arī ar klientu skaitu. 14. jūlijā to skaits sasniedza 100!


Pie esošajiem 98 iemītniekiem piepulcējās Hilda Upīte , kurai 26. jūlijā paliek 96 gadi. Šobrīd viņa ir viena no vecākajām iemītniecēm, atstājot aiz sevis Austru Ausekli, kurai 1. augustā 95! Hildai Upītei aprūpētāja ir Ramona Savina, kuras pārziņā ir 23 sirmmāmiņas, bet kā pašas saka jūtoties kā jaunībā, bet 100. iemītnieks ir Imants Stalšans (84 )no Alsviķiem, viņš gan nevar lepoties ar vecākā kunga titulu , viņu šajā ziņā pārspēj Kārlis Vēciņš (89) no Zeltiņiem un Jānis Boroduška(88) no Liepnas pagasta. Visi kungi arī jaunpienācējs ir aprūpētas Ļubas Tropas ziņā. Kopskaitā- 15 no kuriem puse ir guļošie.


Tik liels skaits aprūpes centrā pēdējos 10 gados nav bijis un 100. klients ir zināms sasniegums.


Protams, ka jūlijs neizpalika bez kārtējās jubilāru balles, kuru šoreiz svinēja Jevdokija Dobrova (90), Liesma Egle (83), Līvija Kraukle(83), Valentīna Zaručinska (64), Vladimirs Razmislovs(76), Artūrs Ozoliņš (76) un loku noslēdz Ņina Līce (85).


Siltās dienas klienti izmanto pastaigām, kuri to nevar tos aprūpētāji izved ārā ratiņkreslā. Stiprākie piedalās dažādos saimnieciskajos darbos. Drīz būs kopīga kapu sapošanas talka un ogu lasīšana. Vasarā darbu netrūkst!


Kategorijas