Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Velomaratons „Tour de Rouge” būs skatāms arī Kornetos!

No 17. līdz 19. jūlijam Igaunijas pilsētas Rouges apkārtnē risināsies vienas no grūtākajām velosacensībām Baltijā „Tour de Rouge”. Ik gadu sacensības pulcē bezbailīgākos un izturīgākos kalnu riteņbraucējus no Igaunijas, Latvijas, Somijas un Krievijas. Sagaidāms, ka trasē dosies vairāk nekā 100 velosportisti. Trīs dienās viņiem būs jāpieveic 150 km un kopumā vairāk nekā 2300 augstuma metri.


„Sacensību otrajā dienā – sestdien,18.jūlijā – dalībnieki veiks 72 km garu distanci. Tās viens posms (apmēram 20 km garumā) izveidots Latvijas teritorijā – Kornetu apkārtnē”, informē Mairis Levans, viens no aktīviem velomaratonistiem un velomaratonu rīkotājiem.


„Sestdien pēc starta Rougē dalībnieki dosies Kornetu virzienā”, saka Mairis. „Latvijas teritorijā viņi iebrauks pie Mazā Baltiņa ezera un, izmetot nelielu cilpu pa mežiem, dosies Drusku pilskalna virzienā, kur stāvlaukumā kalna pakājē velosportistiem paredzēts pirmais ēdināšanas punkts.” Skatītāju zināšanai organizatori informē, ka trasē Kornetu apkārtnē sportisti atradīsies laika posmā no 12.30 līdz 14.00. Dalībnieku vidū būs arī vairāki mūsu novadu sportisti.


M. Levans stāsta, ka sacensības Igaunijā raksturīgas ar to, ka vietējie iedzīvotāji ļoti laipni un silti sagaida velosportistus, piedāvā tiem ūdeni un gardumus no saviem dārziem. Arī pēc tradicionālajiem „Vaidavas kauss” MTB maratoniem, kas notiek Apes un Alūksnes novadu teritorijā, daudzi sportisti atzinuši, ka ir patīkami pārsteigti par vietējo iedzīvotāju atsaucību un palīdzību trasē. „Ļoti ceram, ka arī šoreiz Veclaicenes pagasta iedzīvotāji un līdzjutēji sagaidīs sportistus ar gavilēm un uzmundrinājumiem, jo šāds atbalsts sportistiem ļoti palīdz veikt garo un grūto trasi”. Atgādinām, ka šogad Vivus.lv MTB velomaratona Apes posms un „Vaidavas kausa” izcīņa notiks12. septembrī, pirmo reizi ar startu un finišu otrpus robežai - Mežabrāļu sētā Jaunrozē.


Kategorijas