Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Riteņbraucējiem - lieliski rezultāti

Didzis Bauers

2015. gada 17. jūlijs 00:00

13

Nedēļas nogalē Smiltenes Tepera autotrasē notika “Vivus.lv MTB Maratona” piektais posms. Tajā labus rezultātus uzrādīja alūksnieši.

Smiltenē liela
konkurence
Brauciena kopvērtējuma līderim Oskaram Muižniekam šoreiz konkurenci sastādīja visi stiprākie  Latvijas MTB braucēji. Pēc 50 kilometriem finišā O.Muižnieks finišēja 3.vietā bet savā V grupā kā pirmais. Otrais labākais no alūksniešiem bija Andris Vosekalns - 7.vieta kopvērtējumā un 3.vieta V grupā. Reinis Markss – 11.vietā kopvērtējumā un 6.vietā V grupā. Rolands Zarītis – 12.vieta un 2.vieta U23 grupā. Kristeram Kovgeram – 31.vieta kopvērtējumā un 10.vieta V grupā. O.Muižnieks joprojām saglabā dzelteno “LMT” līdera kreklu. R.Zarītis ir līderis U23 grupā.
“Latvijas valsts mežu” pusmaratonā (30 kilometri) Anita Muižniece savā S45 grupā finišēja 3.vietā. Arī kopvērtējumā viņa pašreiz atrodas 3.vietā.
“Vivus.lv MTB Maratona” nākamie posmi būs 9.augustā Cēsīs un pēdējais - 12.septembrī Apē un Jaunrozē Igaunijā.
Startē Igaunijā
“Šoreiz mēs sadalījāmies, viena daļa aizbrauca uz Smilteni, bet mēs - uz “MTB EST”, kur arī bija 5.posms. Mēs bijām trijatā: es, Guntis Kozilāns, un Gunārs Rozenbergs. Gāja labi! Laiks bija ļoti slikts, visu laiku lija. Sāka līt jau pirms starta, tāpēc bija pirmā nopietnā dubļu “gonka”. Drusku pamocījāmies pa dubļiem. Nobraucām labi. Šoreiz es gan neuzvarēju, savā grupā biju otrais, kopvērtējumā - 69.vietā. Mazliet neveicās un tehnika ne tik labi gāja pa dubļiem. Guntis bija ceturtais V50 grupā un Gunārs - ceturtais V55 grupā. Kopvērtējumā esam labās vietās. Es esmu pirmais, Gunārs - otrais. Guntis savā V50 grupā kopvērtējumā ir 2.vietā. Mums minimums ir izpildīts, esam nobraukuši 5.posmus. Mēs ar Gunāru esam izrēķinājuši, ka godalgotajās vietās paliksim. Man ir četras uzvaras un viena otrā vieta un ar to varētu pietikt, lai uzvarētu kopvērtējumā. Kaut arī ir palikuši trīs posmi, Gunāram gan vēl jāpacīnās, jo daži konkurenti nav braukuši, un viņam vēl izšķirsies trasē, vai būs otrā vai trešā vieta. Visticamāk, ka izšķirsies viss pēdējā posmā. Pēc divām nedēļām ir nākamais posms. Tas nesakrīt ar sacensībām Latvijā, un uz to brauksim noteikti. Domāsim vēl par priekšpēdējo posmu, bet noteikti brauksim uz pēdējo posmu, jo tad varētu būt arī seriāla apbalvošana. Tur arī būs jauna interesanta trase, iespējams, būs jābrauc pa izgaismotām degakmens šahtām. Organizatori piestrādā, lai pēdējā trase būtu interesanta, savdabīga un atšķirīga no citiem. Ceram, ka apbalvošana būs turpat, ja ne, tad pēc mēneša Tallinā.
Latvijā konkurence kļūst arvien lielāka. Esmu šogad tikai vienās sacensībās bijis trešais, pārējās - 4.-5.vietā. Drusciņ pietrūkst, jo nāk jaunie džeki un riteņbraukšana kļūst populārāka un dalībnieku arī vairāk. Ja kādreiz braucām desmit veči, tad četri pieci cīnījās par vietām, pārējie brauca sava prieka pēc. Bet tagad ir palicis ļoti nopietni - vīri brauc uz treniņnometnēm ziemās, pavasaros uz siltajām zemēm Eiropā. Var teikt, ka riteņbraukšana ir stipri gājusi uz priekšu un masveidība arī. Mums ar Gunāru ir grūti teikt, vai tiksim Latvijas seriālos uz pjedestāla, bet Anita Muižniece cīnīsies gan Latvijā, gan Igaunijā. Prieks, ka meita cīnās, kaut arī neveicās pēdējā posmā, pēc kritiena nefinišēja godalgotās vietās, bet ceru, ka kopvērtējumā tomēr kāps uz goda pjedestāla,” stāsta Viesturs Kazainis. ◆

Kategorijas