Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdz pilnveidoties

Diāna Lozko

2015. gada 17. jūlijs 00:00

52

Latvijas Sarkanā Krusta Alūksnes komitejā jau kopš pavasara pieejams īpašs piedāvājums – stilista pakalpojumi.
Alūksniete un stiliste Antra Reismane sniedz padomus un praktisku palīdzību ikvienam, kuram ir tāda nepieciešamība. Kā komplektēt apģērbu, kā veidot apģērba minimumu, lai bez īpašām grūtībām ikviena sieviete varētu skaisti apģērbties ikdienā un svētkos, atbilstoši savai vecuma grupai, auguma īpatnībām un maciņa biezumam - tās ir tēmas, kas apgūtas pirmajās nodarbībās.

Var apmeklēt ikviens
interesents
A.Reismane informē, ka stila veidošanas semināri Sarkanajā Krustā norit jau kopš pavasara. Stilista nodarbības pašlaik ir par brīvu, un tās ir kā A.Reismanes ziedojums un kā labdarības akcija Sarkanajam Krustam. “Mans mērķis ir sniegt savas zināšanas citām sievietēm, lai viņas viegli, pielietojot jau to, kas ir viņu skapī, un tikai nedaudz to papildinot, pašas spētu skaisti sakomplektēt apģērbu. Kad cilvēks saskata kopējo ainu, kā labāk izskatīties, viņš bieži vien atklāj jaunas krāsas un formas. Nodarbības notiek brīvā atmosfērā, tās netiek balstītas uz kritiku, tā ir savstarpēja draudzīga viedokļu apmaiņa, pamatota uz apģērba nēsāšanas pamatlikumiem. Stilista darbs man patīk, tas dara prieku sev un citiem, tādēļ atsaucos Latvijas Sarkanā Krusta Alūksnes komitejas izpilddirektores Gintas Priedītes uzaicinājumam dalīties ar savām zināšanām,” stāsta A.Reismane.  Viņa mācās stilistu kursos mācību centrā “Elisanda” Rīgā.
Viens no kursu mērķiem ir uzlabot cilvēku konkurētspēju darba tirgū, jo atbilstoši ģērbtam cilvēkam ir lielākas iespējas atrast labāk apmaksātu darbu. ”Vēlamies, lai nodarbības būtu lietderīgas, ar minimāliem līdzekļiem panākot maksimālu efektu,” teic A.Reismane.  Lai arī nodarbības var apmeklēt ikviens interesents, tās noteikti būs noderīgas tiem cilvēkiem, kuri vēlas uzsākt darba attiecības.

Kursus varētu rīkot arī
vakarā
Līdz šim kursi notikuši no rīta, taču ir cilvēki, kuri izrādījuši vēlmi šādus kursus apmeklēt vakarā pēc darba. “Ja ir vēlme pieteikties šādām nodarbībām, to var darīt, vēršoties pie G.Priedītes. Ja nokomplektētos grupa interesentu, nodarbības varētu rīkot arī vakarā,” pauž A.Reismane.
“Bija arī doma, ka Alūksnes Sarkanajā Krustā varēsim rīkot līdzīgu pasākumu kā “Ievas pārvērtības”. Gaidām, kad būs atbilstošas telpas un aprīkojums, jo šobrīd nav ierīkots ūdensvads. Nākotnē plānojam arī sniegt konsultācijas dekoratīvās kosmētikas pielietošanā,” stāsta A.Reismane. Nākamās nodarbības notiks, sākot ar septembri, un tajās tiks pārrunāta rudens apģērbu tēma. “Pašreiz mums nav vīriešu grupas. Ja būs pieprasījums, nodarbības vadīsim arī viņiem. Ja ikdiena nav saistīta ar uzvalka valkāšanu, tad varētu būt mulsinošs brīdis, kad tas ir jāiegādājas un jāuzvelk.  Protams, arī kaklasaites siešanas knifi tiks apgūti,” stāsta A.Reismane. Pašreiz nodarbību vajadzībām tiek meklēts arī brīvprātīgs fotogrāfs, kurš nofotografētu izveidotos tēlus, lai nodarbību apmeklētājām vēlāk būtu vieglāk salīdzināt un izvēlēties sev tīkamāko stilu. Ar laiku plānots izveidot arī vakartērpu un karnevāla tērpu nomu. ◆

Kategorijas