Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izmanto jauno pacēlāju

Līga Vīksna

2015. gada 17. jūlijs 00:00

8

SIA „Alūksnes primārās veselības centrā” ekspluatācijā nodots un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām pieejams pacēlājs no ēkas pirmā uz otro stāvu. Tas atvieglo arī piekļuvi ēkā izvietotajām ģimenes ārstu praksēm.

Lai to izdarītu, tika apgūts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, īstenojot projektu “Ģimenes ārstu prakšu pieejamības nodrošināšana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām SIA “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrā””. Attiecināmās izmaksas ir 30 900,98 eiro, kur fonda finansējums ir 26 265,83 eiro, bet privātās - 4635,15 eiro. Pacēlāja šahtu izbūvēja SIA „Ozolmājas” saskaņā ar SIA „Alūksnes būvprojekti” izstrādāto būvprojektu, būvuzraugs - Anatolijs Kuzņecovs, savukārt uzņēmums “Schindler” izpildīja darbus par pacēlāja ar skrūves mehānismu ierīkošanu.
“Lai pacēlāju izmantotu, personām jāvēršas reģistratūrā - tad kopā ar pavadošu personu varēs uzbraukt otrajā stāvā. Šobrīd jauno pacēlāju dienā izmanto vidēji trīs piecas personas,” saka SIA “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrs” izpilddirektors Rolands Puriņš. Projektu vadības konsultante Baiba Meistere norāda – sākotnēji bija paredzēts liftu izbūvēt ēkas ārpusē stikla kapsulā, bet par piemērotāku tomēr atzīts risinājums to izvietot iekštelpās. Pirmajā stāvā tas izvietots blakus onkoloģes Ārijas Bertukas prakses telpām, otrajā stāvā – blakus zobu tehniķiem.
Nesen Alūksnes primārās veselības centrā veikts arī kosmētiskais remonts pirmā stāva gaitenī, padarot telpas gaišākas un mūsdienīgākas – arī šos darbus veica SIA “Ozolmājas”. R.Puriņš atzīst – šogad citi lieli darbi centrā netiks veikti, nākamgad izvērtēs nepieciešamību atjaunot medicīnas iekārtas un remontēt ēkas jumtu. Līdztekus tiek domāts par iespējām piesaistīt finansējumu ēkas siltināšanai. ◆

Kategorijas