Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes Pilsētas svētki: sestdien, 22.augustā

Apes pilsētas svētki “Manas pilsētas baltā diena”

22.augustā, sestdien

No pulksten 10.00 fotoizstāde “Mana baltākā diena” pilsētas skvērā
Svētku ietvaros veidosim fotoizstādi, kurā katrs var dalīties ar savu balto stāstu, vai tas būtu miglā tīts rīts, siltas atmiņas vai mīļš cilvēks blakus. Aicinām iesūtīt 3-5 savas fotogrāfijas Ilvai Sārei uz e-pastu ilva.sare@ape.lv (sīkāka informācija nolikumā www.apesnovads.lv )

No pulksten 10.00 Kāzu kleitu, uzvalku izstāde “Baltā mīlestība” skvērā pie Apes novada domes
Aicinām atsaukties ikvienu un izstādīt savu pūra lādē nolikto savas baltākās dienas apģērbu, iepriekš sazināties ar Ilvu Sāri: ilva.sare@ape.lv vai zvanot 27823322.

No pulksten 10.00 Apes mediķiem veltītā izstāde “Baltā cerība” Apes tautas nama mazā zāle

No pulksten 10.00 visas dienas garumā Sporta aktivitātes “Baltie starti” Loka ielas teritorijā

Pulksten 11.00 Svētku atklāšana “Manas pilsētas baltā diena” skvērā pie Apes tautas nama, svētku dalībniekus sveiks Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju.

Pulksten 11.10 Apes novada mazo iedzīvotāju sveikšana skvērā pie Apes tautas nama
Turpinot iesākto tradīciju, jau otro gadu Apes novada domes vadība sveiks jaundzimušos gan no Gaujienas, Trapenes, Virešiem, gan Apes – kuri gada laikā no iepriekšējiem pilsētas svētkiem līdz šiem svētkiem ir pievienojušies Apes novadam.

Pulksten 12.00 Labdarības koncerts „Lai vairojas prieks!” bērnu rotaļu laukuma labiekārtošanai skvērā pie Apes tautas nama
Kopā ar Alūksnes un Apes novada fondu, veidosim labdarības koncertu bērnu rotaļu laukuma labiekārtošanai. Pirms 10 gadiem tika izveidotas vairākas biedrības Apes attīstībai –  Apes jauniešu klubs “Sliedes”, Apes attīstības atbalsta klubs, kā arī hokeja klubs “Ape”, kuri bija liels atbalsts, veidojot Apes bērnu laukumu. Tāpēc vēlamies arī šogad turpināt labā un gaišā vairošanu, tikpat neatlaidīgi kā Kaķīša dzirnaviņās, kopā ar Apes dziedošajiem un muzicējošiem Apes pilsētas bērniem un ģimenēm. Mums izdosies realizēt ieceri – uzstādīt jaunu bērnu karuseli līdzās jau esošajiem bērnu laukuma komponentiem.

Pulksten 14.00 Putu ballīte bērniem pie Apes tautas nama
Pulksten 14.00 Veloorientēšanās „Pa baltajiem celiņiem…” starts pie Apes tautas nama
Veloorientēšanos tiek plānotas pa Apes pilsētas ielām, iepazīstot Api, ieraugot to – ko ikdienā varbūt pat neiznāk pamanīt.

Pulksten 16.00 Svētbrīdis precētajiem pāriem Apes Svētā Mateja ev.lut. baznīcā
Svētku ietvaros ir paredzēts svētbrīdis precētajiem pāriem Apes Svētā Mateja ev. lut. baznīcā, vadīs mācītājs Edijs Kalekaurs. “Un Dievs Tas Kungs sacīja: “Nav labi cilvēkam būt vienam; Es tam darīšu palīgu, kas atbilstu viņam.” 1. Mozus grāmata 2:18

Pulksten 16.30 Precēto pāru gājiens, tikšanās ar Goda vedējiem

Pēc svētbrīža precētie pāri aicināti doties gājienā cauri pilsētai, pa Pasta ielu uz skvēru pie Apes novada domes, kur satiksies ar goda vedējiem. Gājienā ir aicināti piedalīties visi precētie pāri gan tie, kuri dzīvo Apē, gan tie, kuri jūtas piederīgi Apei. Priecāsimies, ja gājienā dosieties kāzu tērpos, vai gaišas krāsas tērpos, piemeklēsiet sev atbilstošu transportlīdzekli, varbūt to, ar ko braucāt savās kāzās. Diemžēl pašvaldības rīcībā nav informācijas par precētajiem pāriem Apē, tāpēc aicinām atsaukties precētus pārus, kuri šogad atzīmē savas laulības apaļās jubilejas. Aicinām arī radus, draugus, paziņas padomāt par apsveikumu sev zināmajiem pāriem.

Pulksten 20.00 Svētku koncerts kopā ar muzikālo apvienību „Raxtu raxti” Apes pilsētas estrādē
Ar plašu mūzikas programmu īsti latviskās un nacionālās noskaņās apvienības “Raxtu Raxtu” pamatsastāvā muzicēs Kristīne Kārkle-Puriņa (balss, vijole, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonijs, taustiņinstrumenti, oboja), Edgars Kārklis (balss, dūdas, akordeons, stabule), Kārlis Auzāns (čells, mandolīna, ģitāra, buzuki), Armands Treilihs (bass), Artis Orubs (sitamie instrumenti). Ieejas biļetes no 1.augusta varēs iegādāties Apes novada domes kasē – EUR 5,- ,  savukārt koncerta dienā - pirms koncerta pie estrādes ieejas EUR 7,-

Pulksten 22.00 Pilsētas svētku nakts balle kopā ar grupu „Bitīt matos” Apes pilsētas estrādē, ieeja EUR 3.00.

Papildus aktivitātes dienas garumā:
No 8.00 Amatnieku tirdziņš Ganību ielā. Tirgotājus aicinām pieteikties Apes tūrisma informācijas centrā, zvanot: 22037518.

ZAAO spēle par atkritumu šķirošanu, sēņu izstāde un tikšanās ar mikologiem un seju apgleznošana bērniem pilsētas skvērā.

Kategorijas