Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rekonstruēs Ganību ielas posmu

Līga Vīksna

2015. gada 31. jūlijs 00:00

3

Alūksnes novada domē ir izstrādāts tehniskais projekts Ganību ielas rekonstrukcijai posmā no Pils līdz Rūpniecības ielai. Pašvaldība iecerējusi drīzumā rekonstruēt minēto Ganību ielas posmu un Rūpniecības ielu, apgūstot Eiropas struktūrfondu finansējumu.
Tehnisko projektu izstrādāja SIA “Belss”. Uzņēmuma pārstāvis Didzis Dāle norāda – brauktuve ielai plānota 6,5 metru platumā visā garumā. Ganību ielas posmā no Helēnas līdz Pils ielai gājēju ietves būs abās ielas pusēs, bet tālāk līdz Rūpniecības ielai – vienā pusē. Atbilstoši noteikumiem, ietve nedrīkst būt šaurāka par 1,5 metriem.
“Ganību ielas rekonstrukcijas darbi savienosies ar līdztekus izstrādāto tehnisko projektu un rekonstrukcijas darbiem Rūpniecības ielai. Pie Rūpniecības ielas tiks veidots bruģēts laukumiņš ar saliņu, kas turpināsies arī Rūpniecības ielā. Tas ir Ceļu satiksmes drošības direkcijas veiktā audita ieteikums, lai lielo laukumu norobežotu no ielas. Audita ieteikums ir šajā vietā noteikt atļautā braukšanas ātruma ierobežojumu -  30 kilometri stundā, lai uzlabotu satiksmes drošību,” stāsta D.Dāle.
Visā Ganību ielas rekonstruētajā posmā paredzēta arī lietusūdeņu un kanalizācijas sistēmas izbūve. Visām nobrauktuvēm būs pazeminātā apmale, lai aizvadītu lietus notekūdeņus. “Ir izstrādāts arī rasējums kanalizācijas un ūdensvadu tīkliem – posmos, kur iedzīvotāji vēlējās, saskaņojām jaunu pieslēgumu ierīkošanu pie pilsētas ūdensvada un kanalizācijas sistēmas,” saka D.Dāle.
Pie K.Barona ielas paredzēta iespēja gājējiem šķērsot ielu gājēju pāriešanas vietā. “Veicām gājēju uzskaiti, secinot, ka visā Ganību ielas posmā, ko rekonstruēs, nav tik liela gājēju un automašīnu plūsma, lai ierīkotu gājēju pārejas, tādēļ būs pāriešanas vietas. Pāriešanas vieta būs arī pie Glika ielas un Helēnas ielas krustojumā. Krustojumā ar Helēnas ielu, tāpat kā līdz šim, būs izvietota ceļa zīme “Stop”,” norāda D.Dāle.
Sākotnēji bija paredzēts sašaurināt piegulošo Glika ielas krustojumu, bet no šīs ieceres attiecās, pretējā gadījumā krustojumā nevarēs izgriezties autobusi. Sašaurināt bija paredzēts arī Helēnas ielas krustojumu, bet arī šī iecere atmesta, lai neradītu mākslīgu sašaurinājumu. Savukārt pie Ganību ielas 1. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tiks pārbūvēts esošais autostāvlaukums mājas iedzīvotāju vajadzībām. ◆

Kategorijas