Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pilsētas svētkos notiks arī sportiskas aktivitātes

Didzis Bauers

2015. gada 31. jūlijs 17:17

249

Nedēļas nogalē alūksnieši tiek aicināti Pilsētas svētku laikā piedalīties arī sportiskajās aktivitātēs - sportot pašiem un just līdzi savējiem.

Sestdien pulksten 10.00 ar sacensībām galda tenisā bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā sāksies sportiskās aktivitātes. Pulksten 10.30 Ojāra Vācieša ielā posmā no Margaritas līdz Pilssalas ielai notiks autosporta kluba “Alūksne” aktivitātes - Alūksnes novada balvas izcīņa inerces minikāros. Pilssalas stadionā pulksten 11.00 pludmales volejbola sacensības ir atceltas. 11.30 Ojāra Vācieša ielā un stāvlaukumā varēs vērot Alūksnes džudistu paraugdemonstrējumus. Pulksten 12.00 Latvijas Biatlona federācijas aktivitāte – infošautuve kopā ar Andreju Rastorgujevu. No pulksten 13.00 līdz 16.00 O.Vācieša ielas stāvlaukumā pretim „Altiņam” varēs pārbaudīt savu spēku svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu sacensībās „Latvijas spēcīgākā pilsēta”.

Pagājušajā gadā iegūtais tituls - trešā Latvijas spēcīgākā pilsēta ir jāspodrina, tāpēc Latvijas Pauerliftinga federācija aicina vēlreiz alūksniešus pierādīt savu spēku izturību svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Dalība sacensībās ir par brīvu, un nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un sievietēm būs jāuzveic 20 kg smags svaru stienis, bet vīru konkurencē stieņa smagums būs mērāms 50 kg.

Sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta” pirmo reizi norisinājās pagājušajā gadā kopā ar „Ghetto Basket” sacensībām. 115 alūksnieši cīnījās ar saules tveici un centās uzspiest svaru stieni pēc iespējas vairāk reižu, lai pilsēta pretendētu uz spēcīgākās titulu. Alūksnieši kopā pacēla 158 460 kg un pierādīja pilsētas spēku, izcīnot godpilno 3.vietu 13 pilsētu konkurencē.

Kategorijas