Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: Bertuks izcīna 15.vietu PČ vidējā distancē

Jānis Tamužs, LOF preses dienests

2015. gada 5. augusts 17:16

152

Ar diviem augstvērtīgiem rezultātiem izcēlušies Latvijas sportisti Skotijā notiekošajā Pasaules čempionātā orientēšanās sportā. Edgars Bertuks izcīnījis 15., bet Laura Vīķe - 18.vietu vidējās distances sacensībās. Abiem sportistiem bija iespēja tiks starp labākajiem desmit, taču tas neizdevās orientēšanās kļūdu dēļ. Par to informē LOF preses dienesta speciālists Jānis Tamužs.

"Lai arī pirms sacensībām Latvijas izlases līderis Edgars Bertuks bija izvirzījis mērķi iekļūt starp labākajiem desmit, arī izcīnītā 15.vieta neliek kaunēties. E.Bertuks nebija laimīgs par 15. rezultātu, jo aptuveni vienu minūti lielā kļūda liedza iekļūt starp labākajiem desmit. Izlases treneris Jari Ikaheimonens piebilst, ka arī 15.vieta ir labs sasniegums, ņemot vērā, ka gandrīz visi sportisti, kuri iekļuva labāko divdesmitniekā, kādreiz ir izcīnījuši PČ medaļu. Inga Dambe izcīnīja 28.vietu, distanci veicot savā parastajā līmenī ar nedaudz vairāk kļūdām kā ierasts. “Cienījams rezultāts ar iespējām tikt augstāk,” tā sportistes sniegumu komentēja J.Ikaheimonens," stāsta J.Tamužs.

Pie Darnavejas pils norisinājās pirmā šā Pasaules čempionāta meža distance - individuālajam sprintam un jauktajai sprinta stafetei, kas notika pilsētās, sekoja vidējā distance apvidū, kas visnotaļ atgādināja Latvijā sastopamu - nelielas reljefa formas un laba skrienamību dažbrīd mijās ar sliktāk skrienamām mežu daļām, kurās arī sportisti pārsvarā kļūdījās.

Šodien, 5.augustā, čempionāts turpinās ar stafetes sacensībām.

Kategorijas